O djelatniku

doc. dr. sc. Petra Radeljak Kaufmann

Zvanje: docent
Lokacija: 224
Telefon:01/4895 420
E-mail: E-mail
Zavod/služba: Zavod za socijalnu geografiju

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski

sveučilišni poslijediplomski doktorski

Životopis

Petra Radeljak Kaufmann rođena je u Šibeniku, a maturirala u Zagrebu i 2002. upisala studij na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, smjera prof. geografije. Diplomirala je 2007. s temom "Utjecaj turizma na održivi razvoj Nacionalnog parka Krka" među pet najboljih studenata generacije. Nagrađena je stipendijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Grada Zagreba.

Poslijediplomski doktorski studij "Geografske osnove prostornog planiranja i uređenja" upisala je 2008., a od studenog iste godine zaposlena je na Geografskom odsjeku PMF-a u Zagrebu kao znanstveni novak - asistent. U sklopu programa Erasmus boravila je šest mjeseci na Fakultetu za prostorno planiranje Tehničkog sveučilišta u Dortmundu. Poslijediplomski doktorski studij završila je 25.9.2014. obranivši doktorski rad "Metoda scenarija u prostornom planiranju: primjer Južnoga hrvatskoga primorja". Surađivala je na znanstvenom projektu "Geografsko vrednovanje prostornih resursa ruralnih i krških područja Hrvatske", u okviru Potpore 2 Sveučilišta u Zagrebu - "Razvojne mogućnosti i ograničenja ruralnih područja Hrvatske u perspektivi lokalnog stanovništva", a od listopada 2014. surađuje na uspostavnom istraživačkom projektu Hrvatske zaklade za znanost - "Primjena metode scenarija u planiranju i razvoju ruralnih područja Hrvatske". Izvodi nastavu iz kolegija Metode i tehnike regionalnog i prostornog planiranja, Geografija Jugoistočne Europe i Geografija krša te sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija Ruralna geografija i Restrukturiranje ruralnih područja. U svom znanstvenom radu usmjerena je na ruralnu geografiju, geografiju krša te osobito na problematiku prostornog planiranja i regionalnog razvoja.


PROŠIRENI ŽIVOTOPIS

EXTENDED CV

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.