Novosti

...
Novosti Geografija

Aktivnosti projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske

U razdoblju od 10. do 12. svibnja 2023. godine djelatnici Geografskog odsjeka, asistentica Valerija Butorac i asistent Ivan Ivić, održali su u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Josipovcu Punitovačkom radionice namijenjene nastavnicima i učenicima osnovnih škola Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Radionice su se održavale u okviru projektnih aktivnosti projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, znanstevni centar Vitensenteret Innlandet Gjøvik iz Kraljevine Norveške, Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. te brojne druge institucije i udruge iz javnog i civilnog sektora Republike Hrvatske. Projekt je usmjeren je na uspostavu, uređenje i rad Regionalnog znanstvenog centra u Osnovnoj školi Josipa Kozarca koji će raditi na jačanju vještina učenika i nastavnika u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva u osnovnoškolskom sustavu Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije te drugim gravitirajućim područjima. Projekt je financiran sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021. i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Geografski odsjek sudjeluje u projektinim aktivnostima vezanima za izradu poučne staze na temelju istraživačkoga rada učenika te s navedenim povezanih edukacija i radionica za nastavnike i učenike. Voditelj provedbe projektnih aktivnosti na Geografskom odsjeku je asistent Ivan Ivić. 


Poštovani doktorandi,

u ime međunarodne mreže mladih istraživača Europske asocijacije za kemiju i okoliš (Association of Chemistry and the Environment, ACE) - Chem2Change, pozivamo vas da se prijavite na besplatnu online radionicu za doktorande pod nazivom „Working Less but accomplishing more - Alternative Practices for Productivity.

 

Datum i vrijeme:  Petak, 26. svibnja 2023. u 14:00 CEST

Lokacija: Online

Trajanje događaja: 1 sat 30 minuta

Registracija: BESPLATNA putem 
Eventbrite stranice

Working less but accomplishing more-Alternative practices for productivity

Early-Career Researcher Online Workshop "Working less but accomplishing more - Alternative practices for productivity"

lnkd.in

 

Radionica će se održati 26.05. u 14:00 h. Voditeljica radionice je dr. sc. Jamie Pei, koja će vas upoznati s alternativnim pristupima za povećanje produktivnosti. Više informacija možete pronaći u privitku. Rok za prijavu je 20.05. 

 

Ova će radionica potaknuti sudionike da ostave po strani uobičajene smjernice za 'produktivnost', pronađu svoje vlastite optimalne radne prakse te da ih prihvaćaju i lagodno se odnose prema njima.

 

Na radionici će sudionici razgovarati o svojim trenutnim radnim rutinama, te će dobiti podršku da prihvate svoj najbolji radni ritam, čak iako izgleda drugačije od drugih. Sudionici će također naučiti alternativne prakse za postavljanje i ispunjavanje ciljeva i popisa obaveza, te kako upravljati svojim očekivanjima s više fleksibilnosti.

 

Ova radionica se sastoji od kombinacije rasprava u grupama, manjih grupnih rasprava i značajne nastavne komponente, a uključuje:

 

• korisne pristupe za rješavanje problema odugovlačenja

• odgovor na nedostatak motivacije

• uspostavljanje vlastite najbolje radne rutine

• alternativne metode za planiranje i upravljanje istraživačkim/radnim rutinama

 Pratite našu Chem2Change mrežu na LinkedInu i Instagramu

Autor: Mario Dakić
Popis obavijesti