Novosti

...
Novosti Geografija

Aktivnosti projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske

U razdoblju od 10. do 12. svibnja 2023. godine djelatnici Geografskog odsjeka, asistentica Valerija Butorac i asistent Ivan Ivić, održali su u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Josipovcu Punitovačkom radionice namijenjene nastavnicima i učenicima osnovnih škola Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Radionice su se održavale u okviru projektnih aktivnosti projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, znanstevni centar Vitensenteret Innlandet Gjøvik iz Kraljevine Norveške, Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. te brojne druge institucije i udruge iz javnog i civilnog sektora Republike Hrvatske. Projekt je usmjeren je na uspostavu, uređenje i rad Regionalnog znanstvenog centra u Osnovnoj školi Josipa Kozarca koji će raditi na jačanju vještina učenika i nastavnika u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva u osnovnoškolskom sustavu Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije te drugim gravitirajućim područjima. Projekt je financiran sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021. i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Geografski odsjek sudjeluje u projektinim aktivnostima vezanima za izradu poučne staze na temelju istraživačkoga rada učenika te s navedenim povezanih edukacija i radionica za nastavnike i učenike. Voditelj provedbe projektnih aktivnosti na Geografskom odsjeku je asistent Ivan Ivić. 


Erasmus+ stručna praksa, 1. krug...

Sveučilište u Zagrebu objavljuje 1. krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za ak. god. 2023./24.

Cjelokupni tekst natječaja dostupan je na poveznici 1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2023./24. (kliknuti na tekst).

Prvi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 11.9.2023.- 4.3.2024. 

Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2024. 

Krajnji rok za online prijave je 29.9.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. 

Krajnji rok za dostavu prijavne dokumentacije je 29.9.2023. do kraja dana - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. 

Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava. 

Autor: Marijana Šurina
Popis obavijesti