Novosti

...
Novosti Geografija

Organizacija rada na početku akad. god. 2023./2024.

U četvrtak 21. rujna 2023. započinje seljenje dijela Geografskog odsjeka, koji je bio smješten u prostoru ELKA na Žitnjaku. Zbog produljenja radova na obnovi zgrade Geografskog odsjeka (Trg Marka Marulića 19), proces seljenja trajat će kroz listopad i studeni.  Ured odsjeka te ured za studente i doktorski studij do daljnjega ostaju na lokaciji u kompleksu Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Ilica 242. Na istoj adresi privremeno će biti smještena i Središnja geografska knjižnica. Informacije o njenom radu bit će objavljene na web stranici. Ovim putem obavještavamo studente da će se nastava do daljnjeg (listopad i studeni) održavati u kompleksu Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS), Ilica 242, Zagreb (ulaz iz Domobranske ulice). Planirani početak nastave na Trgu Marka Marulića 19 je 1. prosinca 2023. Raspored predavanja bit će objavljen najkasnije 1. listopada 2023. godine.

Novosti Geografija

Upisi na integrirani studij

Upisi na integrirani studij Geografskog odsjeka PMF-a odvijat će se online u tri koraka putem poveznice https://upisi.pmf.hr. Za prijavu se može koristiti AAI@EduHr identitet ili adresa elektroničke pošte navedena u sustavu Postani student.


Važno: Za komunikaciju s kandidatima koristit će se adresa elektroničke pošte i broj telefona navedeni u sustavu Postani student, stoga je važno da kandidati u svom korisničkom profilu na http://www.postani-student.hr provjere i po potrebi promijene podatke za kontakt. Isto je potrebno učiniti i s podatcima o prebivalištu.

Prijava za upis: od srijede, 20. rujna 2023. od 9 sati do srijede 20. rujna 2023. do 14 sati

Kandidati trebaju učitati:

  • osobnu fotografiju koja zadovoljava ove uvjete
  • fotografiju prednje i stražnje strane osobne iskaznice
  • potvrdu o ispisu, ako su prethodno već studirali
  • potvrdu kojom se dokazuje stupanj tjelesnog oštećenja, ako je kandidatu utvrđeno tjelesno oštećenje od 60% ili više

 

Ispunjavanje osobnih podataka na Studomatu: od srijede, 20. rujna 2023. od 12 sati do srijede, 20. rujna 2023. do 16 sati

U ovom koraku kandidati će na Studomatu (koristeći za prijavu AAI korisničke podatke izdane od strane PMF-a, koje će preuzeti u aplikaciji), u izborniku Podaci o studentu-->Osobni podaci, ispuniti osobne podatke prema Uputama o izmjeni osobnih podataka.

 

Dostava potvrda o uplati upisnine i participacije u troškovima studija: do srijede 20. rujna 2023. do 16 sati

Za uplatu upisnine i/ili participacije nužno je koristiti podatke koje će kandidati dobiti u aplikaciji.
Upisnina iznosi 60.00 € (452,07 kuna).
 

Važna napomena: Pravo na punu subvenciju participacije u troškovima studija redovitih studenata za ak. god 2023./2024. bit će definirano Odlukom Vlade Republike Hrvatske o financiranju javnih visokih učilišta u RH u ak. god. 2023./2024. Maksimalna visina participacije školarina redovnih studenata koji nemaju pravo na subvenciju participacije iz državnog proračuna bit će određena Odlukom Senata o doznačavanju i trošenju sredstava subvencija participacija školarina i sufinanciranju materijalnih troškova u ak. god. 2023./2024.
 
Državljani Ukrajine, upisani u posebnoj kvoti kandidata iz Ukrajine pod privremenom zaštitom u RH bit će subvencionirani pod istim uvjetima kao redoviti studenti državljani RH, ako takva odredba bude definirana navedenom odlukom Vlade RH. U protivnom će ovim kandidatima biti naplaćena školarina kao stranim državljanima, u skladu s Odlukom Senata.
 

Nakon uspješno obavljenog upisnog procesa, potvrda o upisu na studij može se zatražiti preko Studomata. U izborniku Potvrde izaberite Zahtjev za izdavanjem potvrda s elektroničkim pečatom. Dobit ćete je elektroničkom poštom, kojoj pristupate prijavom s AAI korisničkim podacima, izdanim od PMF-a, na https://outlook.office.com. U trenutku kad se podaci među sustavima sinkroniziraju, moći ćete zatražiti potvrdu i preko sustava e-Građani.
Fakultet će zatražiti izdavanje studentskih iskaznica.

Studentske iskaznice se mogu preuzeti na početku akademske godine, o čemu ćemo staviti posebnu obavijest tijekom rujna.

Pri preuzimanju iskaznice potrebno je predati:

 

  • svjedodžbu o državnoj maturi
  • potpisana dva primjerka ugovora o studiranju, preuzetog u aplikaciji
  • ispisnicu (studenti koji su već studirali na prijediplomskom ili integriranom studiju)
  • potvrdu kojom se dokazuje stupanj tjelesnog oštećenja (studenti kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje od 60% ili više)

VAŽNO!
"Fakultet zadržava pravo, kandidatima koji se ne upišu na studijski program na kojemu su ostvarili pravo upisa i za koji su dobili upisni broj, odnosno u slučaju prijavljenog, a neupisanog i neodjavljenog studijskog programa, naplatiti oportunitetne troškove u visini jednog punog iznosa godišnje participacije studenata u troškovima studija određene posebnom odlukom Fakultetskog vijeća."

* Iznos u eurima izračunat je pretvorbom cijene izražene u HRK uz primjenu fiksnog tečaja HNB, 1 EUR = 7,53450 HRK.
 

Autor: Ivana Erdelez
Popis obavijesti