Novosti

...
Novosti Geografija

Organizacija rada na početku akad. god. 2023./2024.

U četvrtak 21. rujna 2023. započinje seljenje dijela Geografskog odsjeka, koji je bio smješten u prostoru ELKA na Žitnjaku. Zbog produljenja radova na obnovi zgrade Geografskog odsjeka (Trg Marka Marulića 19), proces seljenja trajat će kroz listopad i studeni.  Ured odsjeka te ured za studente i doktorski studij do daljnjega ostaju na lokaciji u kompleksu Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Ilica 242. Na istoj adresi privremeno će biti smještena i Središnja geografska knjižnica. Informacije o njenom radu bit će objavljene na web stranici. Ovim putem obavještavamo studente da će se nastava do daljnjeg (listopad i studeni) održavati u kompleksu Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS), Ilica 242, Zagreb (ulaz iz Domobranske ulice). Planirani početak nastave na Trgu Marka Marulića 19 je 1. prosinca 2023. Raspored predavanja bit će objavljen najkasnije 1. listopada 2023. godine.

Novosti Geografija

Poštovani i dragi studenti,


uskoro počinje nova, 2023./2024., akademska godina. U tijeku je usklađivanje sveučilišnih i fakultetskih pravila studiranja s novim Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti te novim Statutom Sveučilišta u Zagrebu. PMF će u ovom prijelaznom razdoblju, koliko god to bude dopušteno i moguće, primjenjivati pravila povoljnija za studente.

Svi studenti i dalje imaju obvezu završiti studij najkasnije u roku koji je dvostruko dulji od trajanja studija.


Važno je napomenuti da prema novim pravilima studenti ne gube pravo studiranja na studiju ako u prethodne dvije akademske godine nisu stekli najmanje 35 ECTS-a. To znači da takvi studenti mogu upisati novu akademsku godinu (ako time ne bi prekoračili dvostruko trajanje studija).


Studentima će biti omogućeno više od dva puta upisati isti kolegij. 


Studenti će moći polagati kolegije iz ljetnog semestra za koje su ostvarili uvjete i u zimskom semestru akad. god. 2023./2024. Bez obzira koliko je puta do sada student izašao na ispit iz nekog kolegija za koji je ostvario uvjete, on može izaći na ispit u svakom ispitnom terminu do uključivo veljače 2024.  


Ponovno napominjemo da broj izlazaka na ispit iz pojedinog kolegija više nije eliminatoran, tj. u tom slučaju studenti ne gube pravo studiranja.


Studenti u redovitom statusu, koji su u prvu godinu studija prvi put upisani u akademskoj godini 2023./2024., imat će pravo najviše jednom ponavljati svaku studijsku godinu.


Molimo studente da i dalje prate objave na mrežnoj stranici na kojoj ćemo objavljivati sve važne novine.

Autor: Marijana Šurina
Popis obavijesti