Novosti

...
Novosti Geografija

Obavijest o nastavi na Geografskom odsjeku

Ovim putem obavještavamo studente da će se nastava u zimskom semestru ak. god. 2023./2024. do daljnjeg održavati prema važećem rasporedu u kompleksu Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS), Ilica 242, Zagreb (ulaz iz Domobranske ulice).


Aktivnosti projekta Regionalni...

U razdoblju od 8. do 10. studenoga 2023. godine djelatnici Geografskog odsjeka, asistenti Ivan Ivić i Marin Mićunović održali su drugi ciklus radionica i terenskih izlazaka u okviru projektnih aktivnosti projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, znanstevni centar Vitensenteret Innlandet Gjøvik iz Kraljevine Norveške, Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. te brojne druge institucije i udruge iz javnog i civilnog sektora Republike Hrvatske.

Radionice za zainteresirane nastavnike i učenike iz Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije održane su u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Josipovcu Punitovačkom, dok su terenski izlasci održani na području Općine Punitovci. 

U drugom ciklusu radionica djelatnika Geografskog odsjeka, održane su dvije radionice za nastavnike, dvije radionice za učenike te šest tematskih terenskih izlazaka. U radionicama su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola. Asistent Ivan Ivić održao je radionicu o strukturama stanovništva Općine Punitovci te s navedenom temom povezane terenske izlaske u kojima su učenici prikupljali relevantne prostorne podatke o razvoju naseljenosti zavičaja metodom kartiranja i analize kulturnog i gospodarskog utjecaja manjinskih zajednica. Asistent Marin Mićunović održao je radionice o primjeni GIS-a s nastavnicima i učenicima te ih upoznao s mogućnostima prikupljanja prostornih podataka primjenom drona. 

Završna faza projektne aktivnosti obuhvaća obradu, analizu i prezentaciju prikupljenih podataka na lokalnoj i regionalnoj razini. Završetak ove faze predviđen je za početak 2024. godine. 

Zahvaljujemo voditeljima projekta i svim ostalim djelatnicima Osnovne škole Josipa Kozarca u Josipovcu Punitovačkom na srdačnoj dobrodošlici, susretljivosti i pomoći u održavanju radionica!

Autor: Ivan Martinić
Popis obavijesti