Popularizacija geofizike

GEOFIZIČKI ODSJEK

Popularizacija geofizike

Djelatnici Geofizičkog odsjeka PMF-a redovito sudjeluju u različitim manifestacijama koje se bave popularizacijom znanosti kao što je npr. naša Geofizika uživo! ili Festival znanosti. Učenike i njihove nastavnike pozivamo u posjet Geofizičkom odsjeku kako bismo ih upoznali s geofizikom na zabavan način: naši djelatnici prilagodit će priču svim uzrastima! Pokazat ćemo vam meteorološku kućicu i upoznati vas s meteorologijom, provest ćemo vas kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića i uvesti u svijet seizmologije, upoznati vas s fizičkom oceanografijom,... Pokazat ćemo vam kako nastaje bura, prašinski vrtlog i otkriti kako se zaštiti od nepredvidivih potresa!

Ako nas želite posjetiti, javite se na na e-adresu procelnik[at]gfz.hr!

Zanimljivosti iz svijeta geofizike, našeg odsjeka i naših studija možete pratiti i na našoj Facebook stranici Geofizika uživoSlikovni rezultat za facebook


Posjet OŠ Bana Josipa Jelačića iz...

U četvrtak 13. veljače 2014. u prijepodnevnim satima Geofizički odsjek posjetili su sedmaši iz OŠ Bana Josipa Jelačića iz zagrebačkog Podsuseda.

U četvrtak 13. veljače 2014. u prijepodnevnim satima Geofizički odsjek posjetili su sedmaši iz OŠ Bana Josipa Jelačića iz zagrebačkog Podsuseda. Nastavnice Vesna Mešić i Nina Barković dopratile su 24 učenika. Zlatko Matica sedmašima je pokazao meteorološku kućicu i ostale meterološke mjerne uređaje, te im objasnio što je to meteorologija, dok je Iva Dasović pojasnila što su to potresi i seizmologija te ih provela kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića. Na kraju sedmaši su imali priliku vidjeti kako se kuha bura, kako nastaje prašinski vrag i zašto nije dobro u potresno ugroženom području graditi zgrade na pjeskovitom vodom zasićenom tlu (likvefakcija).

Autor: Iva Dasović
Popis obavijesti

Repozitorij