Popularizacija geofizike

GEOFIZIČKI ODSJEK

Popularizacija geofizike

Djelatnici Geofizičkog odsjeka PMF-a redovito sudjeluju u različitim manifestacijama koje se bave popularizacijom znanosti kao što je npr. naša Geofizika uživo! ili Festival znanosti. Učenike i njihove nastavnike pozivamo u posjet Geofizičkom odsjeku kako bismo ih upoznali s geofizikom na zabavan način: naši djelatnici prilagodit će priču svim uzrastima! Pokazat ćemo vam meteorološku kućicu i upoznati vas s meteorologijom, provest ćemo vas kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića i uvesti u svijet seizmologije, upoznati vas s fizičkom oceanografijom,... Pokazat ćemo vam kako nastaje bura, prašinski vrtlog i otkriti kako se zaštiti od nepredvidivih potresa!

Ako nas želite posjetiti, javite se na na e-adresu procelnik[at]gfz.hr!

Zanimljivosti iz svijeta geofizike, našeg odsjeka i naših studija možete pratiti i na našoj Facebook stranici Geofizika uživoSlikovni rezultat za facebook


Posjet Škole za cestovni promet, Zagreb

U utorak 5. travnja 2016. u 10 h posjetila nas je skupina od 14 učenika iz Škole za cestovni promet iz Zagreba, koju su vodili Vedrana Cvitanić, prof. kemije i Jure Ajduk, prof. fizike. Povod je bio Dan otvorene nastave 2016. u njihovoj školi. Dr. sc. Iva Dasović pokazala im je Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića, i upoznla ih s njegovim životom i radom, te demostrirala pokuse iz seizmologije. Dr. sc. Antun Marki pojasnio im je nastajanje bure, prašinskog vrtloga (vraga) i Kevin-Helmholtzovih valova, te im je pokazao i pojasnio rad meteorološke kućice. U pripremi su pomogli i naši tehničari Matija Jelavić, Damir Ptičar i Danijel Štih.


Autor: Iva Dasović
Popis obavijesti

Repozitorij