Repozitorij

Geofizika za svakoga

Zaposlenici i studenti Geofizičkog odsjeka PMF-a vole educirati i informirati javnost o njenoj važnosti, zanimljivim fenomenima koje proučavaju i o kojima poučavaju. Geofizika je svuda oko nas i ima znatan utjecaj na naše svakodnevne živote. Popularizacijske aktivnosti su različite i namijenjene raznolikoj publici.

Možete nas posjetiti na Geofizici uživo, kad otvaramo svoja vrata i potpuno se posvećujemo znatiželjnicima. Naši zaposlenici sudjeluju i drugim popularizacijskim aktivnostima kao što je npr. Festival znanosti, a povremeno održavamo popularna predavanja i radionice u knjižnicama ili školama – zapravo, gdje god nas pozovu!

Pronjuškajte malo po ovim našim stranicama i upoznajte se s geofizikom! Možete virtualno zaviriti u Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića (iako je uživo puuno bolje) ili pročitati štogod o geofizičkim pojavama koje su nas zadesile kroz povijest u Crticama iz povijesti.

Učenike i njihove nastavnike pozivamo u posjet Geofizičkom odsjeku kako bismo ih upoznali s geofizikom na zabavan način: naši djelatnici prilagodit će priču svim uzrastima! Pokazat ćemo vam meteorološku kućicu i upoznati vas s meteorologijom, provest ćemo vas kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića i uvesti u svijet seizmologije, upoznati vas s fizičkom oceanografijom,... Pokazat ćemo vam kako nastaje bura, prašinski vrtlog i otkriti kako se zaštiti od nepredvidivih potresa!

Ako želite da vas posjetimo ili želite posjetiti nas, slobodno se javite na e-adresu, pa ćemo vidjeti što se može učiniti!

Zanimljivosti iz svijeta geofizike, našeg odsjeka i naših studija možete pratiti i na našoj Facebook stranici Geofizika uživoSlikovni rezultat za facebook


U petak 14. listopada 2016. godine u 11 h posjetili su nas učenici II. gimnazije iz Zagreba u pratnji profesorice Mirjane Hausknecht. Mr. sc. Ivo Allegretti, rukovoditelj Seizmološke službe, proveo ih je kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića, gdje ih je upoznao s njegovim životom i radom, te upoznao sa seizmologijom.

Autor: Iva Dasović
Popis obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan