Popularizacija geofizike

GEOFIZIČKI ODSJEK

Popularizacija geofizike

Djelatnici Geofizičkog odsjeka PMF-a redovito sudjeluju u različitim manifestacijama koje se bave popularizacijom znanosti kao što je npr. naša Geofizika uživo! ili Festival znanosti. Učenike i njihove nastavnike pozivamo u posjet Geofizičkom odsjeku kako bismo ih upoznali s geofizikom na zabavan način: naši djelatnici prilagodit će priču svim uzrastima! Pokazat ćemo vam meteorološku kućicu i upoznati vas s meteorologijom, provest ćemo vas kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića i uvesti u svijet seizmologije, upoznati vas s fizičkom oceanografijom,... Pokazat ćemo vam kako nastaje bura, prašinski vrtlog i otkriti kako se zaštiti od nepredvidivih potresa!

Ako nas želite posjetiti, javite se na na e-adresu procelnik[at]gfz.hr!

Zanimljivosti iz svijeta geofizike, našeg odsjeka i naših studija možete pratiti i na našoj Facebook stranici Geofizika uživoSlikovni rezultat za facebook


Posjet turističkih vodiča Grada Zagreba

U četvrtak 8. ožujka 2018. u 17 h posjetili su nas turistički vodiči Grada Zagreba, predvođeni Zlatom Sučić, prof., kako bi se bolje upoznali s životom i djelom Andrije Mohorovičića i Geofizičkim odsjekom PMF-a. Prof. dr. sc. Marijan Herak i dr. sc. Iva Dasović proveli su ih iz kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića gdje su im pokazali zbirku, upoznali ih s njegovim životom i radom, kao i utjecajem na svakodnevni život građana grada Zagreba kroz njegov stručni i znansrveni rad u geofizici te uvođenje i održavanje Službe točnog vremena i upravljanja s Gričkim topom.

Autor: Iva Dasović
Popis obavijesti

Repozitorij