Popularizacija geofizike

GEOFIZIČKI ODSJEK

Popularizacija geofizike

Djelatnici Geofizičkog odsjeka PMF-a redovito sudjeluju u različitim manifestacijama koje se bave popularizacijom znanosti kao što je npr. naša Geofizika uživo! ili Festival znanosti. Učenike i njihove nastavnike pozivamo u posjet Geofizičkom odsjeku kako bismo ih upoznali s geofizikom na zabavan način: naši djelatnici prilagodit će priču svim uzrastima! Pokazat ćemo vam meteorološku kućicu i upoznati vas s meteorologijom, provest ćemo vas kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića i uvesti u svijet seizmologije, upoznati vas s fizičkom oceanografijom,... Pokazat ćemo vam kako nastaje bura, prašinski vrtlog i otkriti kako se zaštiti od nepredvidivih potresa!

Ako nas želite posjetiti, javite se na na e-adresu procelnik[at]gfz.hr!

Zanimljivosti iz svijeta geofizike, našeg odsjeka i naših studija možete pratiti i na našoj Facebook stranici Geofizika uživoSlikovni rezultat za facebook


Posjet Prve gimnazije Zagreb

U ponedjeljak 23. travnja 2018. posjetile su nas dvije grupe iz Prve gimnazije Zagreb u okviru projektnog dana Vatra, voda, zemja, zrak u njihovoj školi. Mr. sc. Ivica Sović održao je predavanje Seizmičke drombulje III, Tomislav Fiket održao je svoje predavanje Seizmološki instrumenti: povijesni pregled te ih je proveo kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića, dr. sc. Antun Marki održao je predavanje Ultraljubičasti pogled na ozon te je s Damjanom Jelićem izveo meteorološke pokuse.

 

Autor: Iva Dasović
Popis obavijesti

Repozitorij