Obavijesti

Portal Dnevnik.hr prenosi informaciju o nadolazećoj manifestaciji "Dan i noć na PMF-u", koja će se održati 26. ožujka 2021. na PMF-u u virtualnom okruženju.

Tema ovogodišnje manifestacije su Olimpijske igre, a događaj će biti organiziran u sedam velikih cjelina, slijedeći organizacijsku strukturu Fakulteta kroz sedam Odsjeka: Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike.

Članak je dostupan na poveznici

Autor: Marijana Šurina

Universitas portal povodom Međunarodnog dana matematike donosi razgovor s doc. dr. sc. Matijom Bašićem te prof. dr. sc. Željkom Milin Šipuš s Matematičkog odsjeka PMF-a. 

Članak je dostupan na poveznici

Autor: Marijana Šurina

Portal Universitas prenosi vijest o međunarodnoj godini speleoloških objekata i krša, a  između stotinjak 100 nacionalnih i međunarodnih organizacija partnera u obilježavanju ove Međunarodne godine je i PMF Sveučilišta u Zagrebu, odnosno njegov Geografski odsjek.

Članak možete pročitati na poveznici

Autor: Marijana Šurina
Prof. Hrvoje Šikić kao u gost u...

Prof. dr. sc. Hrvoje Šikić s Matematičkog odsjeka PMF-a gostovao je u emisiji televizije N1. Osim što je govorio o matematičkim modelima koji prate epidemije, povod za gostovanje bio je pak otvaranje novog studija biomedicinske matematike na PMF-u. 

 

Autor: Ivana Bliznac

Portal Jutarnji. hr prenio je vijest o novom diplomskom studiju biomedicinske matematike na Matematičkom odsjeku PMF-a. 

Članak možete pročitati ovdje. 

Autor: Ivana Bliznac
Projekt MARILIA u Znanstvenim krugovima

U emisiji HRT-a "Znanstveni krugovi" emitiran je prilog o projektu MARILIA Kemijskog odsjeka PMF-a. 

Autor: Ivana Bliznac
Sve više klimatskih ekstrema: Kakva...

Izv. prof. dr. sc. Ivana Herceg Bulić. voditeljica Centra za klimatološka istraživanja i prof. dr. sc. Ana Previšić, gostovale su danas u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. 

Autor: Ivana Bliznac
Bioinformatika osobno: Doc. dr. sc....

U ovotjednoj emisiji "Treći element" koja se prikazuje na Trećem programu HTV-a gostovala je doc. dr. sc. Rosa Karlić s Biološkog odsjeka PMF-a. 

Autor: Ivana Bliznac