PMF Naslovnica


Broj posjeta:
18118402

 


Na 53. Međunarodnoj Mendeljejevoj kemijskoj olimpijadi koja se održala u St. Petersburgu od 21. do 27. travnja, hrvatski su srednjoškolci osvojili srebrnu i dvije brončane medalje na čelu s mentorom i studentom Kemijskog odsjeka PMF-a Viktorom Škorjancom. 

Srebrnu medalju osvojila je Barbara Sumić, učenica 3. razreda III. Splitske gimnazije, a brončane medalje osvojili su Mislav Barić, učenik 4. razreda splitske III. gimnazija i Ivor Vavra Plavšić, učenik 4. razreda zagrebačke V. Gimnazija. Na natjecanju su još sudjelovali i Luka List iz 3. razreda koprivničke Gimnazije Fran Galović te Stjepan Dolić, učenik 4. razreda zagrebačke III. gimnazije. 

Za  natjecanje u St. Petersburgu pripremali su ih mentori, studenti s Kemijskog odsjeka s PMF-a. Jedan od njih je i  Viktor Škorjanc, student kemije Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu:

Ovakva natjecanja daju priliku učenicima da izađu iz okvira školskog kurikuluma i motiviraju ih da dodatno rade na svojem znanju. Na natjecanju učenici imaju priliku vidjeti u kojim područjima dobro stoje, ali i na čemu još trebaju poraditi. Također, učenici na natjecanju imaju vrlo vrijednu priliku upoznati buduće kolege iz različitih dijelova svijeta i sklopiti nova prijateljstva 

Čestitke dobitnicima i mentoru!

 

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti

AZVO ISTRAŽIVANJE

Europska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača

Povelja i Kodeks

Charter and Code

Akcijski plan

Action Plan


Događaji

01.
rujna
16:30-17:30,
Kemijski odsjek, A1

Događaji na odsjecima

01.
rujna
16:30-17:30,
Kemijski odsjek, A1

Akademska iskaznica

Odluka senata Sveučilišta u Zagrebu

Tjelesna i zdravstvena kultura

Restoran

Studentska prehrana - restoran "ZVOMAT"

Pošaljite svoje primjedbe, prijedloge i pohvale na adresu restoran@chem.pmf.hr
 

Studenti upisani u akad. god. 2018./2019. osigurani su od posljedica nesretnog slučaja - nezgode kod UNIQA OSIGURANJE d.d. u periodu od 01.10. 2018. u 00:00 sati do 30.09. 2019. do 24:00 sata, i to kako za vrijeme nastave, tako i u slobodno vrijeme, odnosno 24 sata dnevno za cijelo vrijeme trajanja police.
KONTAKT OSOBA ZA PRIJAVU NEZGODE u UNIQA OSIGURANJE d.d.: gđa. Ella Ivanuša, tel. 01 640 5526; e-mail: ella.ivanusa@uniga.hr

 

 Nacionalna Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu