PMF Naslovnica


Broj posjeta:
18105951

 


U suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u u Zagrebu, kroz projekt REMAKE, inženjerska tvrtka BONUM d.o.o. razvija novi inovativni softver za projektiranje brodova.

Mladi inženjeri i inženjerke brodogradnje svojim znanjem i kreativnošću razvijaju napredan proizvod kojim će konkurirati svjetskoj brodograditeljskoj eliti, a predviđa se i otvaranje novih radnih mjesta.

Provedbom projekta REMAKE (Razvoj efikasne metodologije za analizu konstrukcije plovnih objekata metodom konačnih elemenata) ostvarit će se povećanje ulaganja korisnika u aktivnosti istraživanja i razvoja (vezano uz S3 TPP Promet i mobilnost), a pozitivni efekti uvođenja razvijenog softvera u vlastiti proizvodni proces omogućili bi značajno povećanje proizvodnih kapaciteta i razine inovativnosti usluga koje korisnik nudi u okviru zahtjevnog globalnog brodograđevnog tržišta, tj. doprinijeli bi radikalnoj strukturnoj promjeni korisnika. Obzirom na to da trenutno na globalnom tržištu ne postoji sličan softver, razvijeni računalni program se može smatrati u potpunosti novim proizvodom na globalnom tržištu.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je 3.832.321,00 kn. 

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti

AZVO ISTRAŽIVANJE

Europska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača

Povelja i Kodeks

Charter and Code

Akcijski plan

Action Plan


Događaji

01.
rujna
16:30-17:30,
Kemijski odsjek, A1

Događaji na odsjecima

01.
rujna
16:30-17:30,
Kemijski odsjek, A1

Akademska iskaznica

Odluka senata Sveučilišta u Zagrebu

Tjelesna i zdravstvena kultura

Restoran

Studentska prehrana - restoran "ZVOMAT"

Pošaljite svoje primjedbe, prijedloge i pohvale na adresu restoran@chem.pmf.hr
 

Studenti upisani u akad. god. 2018./2019. osigurani su od posljedica nesretnog slučaja - nezgode kod UNIQA OSIGURANJE d.d. u periodu od 01.10. 2018. u 00:00 sati do 30.09. 2019. do 24:00 sata, i to kako za vrijeme nastave, tako i u slobodno vrijeme, odnosno 24 sata dnevno za cijelo vrijeme trajanja police.
KONTAKT OSOBA ZA PRIJAVU NEZGODE u UNIQA OSIGURANJE d.d.: gđa. Ella Ivanuša, tel. 01 640 5526; e-mail: ella.ivanusa@uniga.hr

 

 Nacionalna Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu