Novosti

Održana tribina u spomen na prof. dr....

Dana 11. ožujka 2024. u 19 sati održana je tribina na Geografskom odsjeku PMF-a u spomen na prof. dr. sc. Zlatka Pepeonika povodom 90 godina od njegova rođenja i 20 godina od smrti.

Autor: Ivan Martinić
Povratak Geografskog odsjeka PMF-a na...

Ovim putem obavještavamo da se Geografski odsjek PMF-a vratio na staru lokaciju, u obnovljenu zgradu na adresi Trg Marka Marulića 19, na drugom katu. Zgrada na Trgu Marka Marulića 19 obnovljena je po modelu cjelovite konstrukcijske obnove nakon oštećenja nastalih u potresu 2020. godine. Od sada će se sve aktivnosti Geografskog odsjeka odvijati na ovoj adresi.

Autor: Ivan Martinić
Dodjela godišnjih nagrada...

Dana 29. veljače 2024. godine održana je druga Dodjela godišnjih nagrada doktorandima i mentorima i koji su u protekloj kalendarskog godini objavili rad u časopisu s visokim faktorom utjecaja (Q1 ili Q2).

Autor: Ivan Martinić
Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade...

Na temelju članka 16. Statuta i članka 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2023./2024.

Autor: Ivan Martinić
Poziv na prijave za 8. Simpozij...

Ovim putem pozivamo sve doktorande da se prijave na 8. Simpozij studenata doktorskih studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (8. SSDS).

Autor: Ivan Martinić
Radovi naših znanstvenika - Nature...

Izv. prof. dr. sc. Ivan Čanjevac s Geografskog odsjeka PMF-a dio je međunarodne mreže znanstvenika pod vodstvom prof. dr. sc. Güntera Blöschla i dr. sc. Miriam Bertole s Technische Universität Wien koji su rezultate svojega istraživanja objavili u časopisu Nature Geoscience.

Autor: Ivan Martinić
Dobitnici Rektorove nagrade u...

Izabrani su dobitnici Rektorove nagrade u akademskoj godini 2022./2023. 𝒛𝒂 𝒏𝒂𝒋𝒃𝒐𝒍𝒋𝒆 𝒔𝒕𝒖𝒅𝒆𝒏𝒕𝒔𝒌𝒆 𝒛𝒏𝒂𝒏𝒔𝒕𝒗𝒆𝒏𝒆 𝒊 𝒖𝒎𝒋𝒆𝒕𝒏𝒊𝒄̌𝒌𝒆 𝒓𝒂𝒅𝒐𝒗𝒆, 𝒑𝒐𝒔𝒆𝒃𝒏𝒆 𝒏𝒂𝒕𝒋𝒆𝒄𝒂𝒕𝒆𝒍𝒋𝒔𝒌𝒆 𝒖𝒔𝒑𝒋𝒆𝒉𝒆 𝒑𝒐𝒋𝒆𝒅𝒊𝒏𝒂𝒄𝒂 𝒊𝒍𝒊 𝒕𝒊𝒎𝒐𝒗𝒂 𝒕𝒆 𝒛𝒂 𝒅𝒓𝒖𝒔̌𝒕𝒗𝒆𝒏𝒐 𝒌𝒐𝒓𝒊𝒔𝒕𝒂𝒏 𝒓𝒂𝒅 𝒖 𝒂𝒌𝒂𝒅𝒆𝒎𝒔𝒌𝒐𝒋 𝒊 𝒔̌𝒊𝒓𝒐𝒋 𝒛𝒂𝒋𝒆𝒅𝒏𝒊𝒄𝒊. 

Čestitamo svim dobitnicima nagrada, a posebno PMF-ovim studentima Geografskog odsjeka Korani Komar i Josipu Kopreku kao i njihovom mentoru prof. dr. sc. Aleksandru Lukiću! 

Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad - Interdisciplinarna područja znanosti

  • Korana Komar i Josip Koprek, PMF (Usporedba gravitacijskih područja Grada Krapine i Grada Zaboka)

Više informacija: https://bit.ly/RNunizg_23 

Dodjela Rektorove nagrade održat će se 𝟐𝟗. 𝐥𝐢𝐩𝐧𝐣𝐚 𝐮 𝟏𝟐:𝟎𝟎 𝐬𝐚𝐭𝐢 𝐮 𝐳𝐠𝐫𝐚𝐝𝐢 𝐒𝐄𝐄𝐂𝐄𝐋-𝐚, 𝐑𝐚𝐝𝐨𝐬𝐥𝐚𝐯𝐚 𝐂𝐢𝐦𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐚 𝟖𝟖.
#PMFzagreb #MijenjamoDrustvoZnanjem #UniZg #mojesveuciliste #Rektorovanagrada

Autor: Marijana Šurina
Elektronička komunikacija s osobljem...
Autor: Ivana Erdelez