Obavijesti

Magazin HRT-a i Jutarnji list prenose razgovor s izv. prof. dr. sc. Petrom Kružićem s Biološkog odsjeka PMF-a na temu zaštite crvenih koralja.

" Crveni koralj, kolonija sastavljena od tisuća životinjica, na tržištu postiže visoku vrijednost, a to je u posljednjih 20 godina dovelo do njegova velikog uništenja i zato je za zaštitu koralja potrebna je hitna i konkretna reakcija."

Više možete pročitati na poveznicama:

Magazin HRT

Jutarnji list 

Autor: Marijana Šurina

Magazin HRT-a donosi reportažu o plaži Sakarun na Dugom otoku te iznosi da se svake turističke sezone vode rasprave o gospodarenju plažama koje su stanište zaštićene Posidonie Oceanike. Je li važnije zadovoljiti očekivanja kupača ili sačuvati ekološku ravnotežu? Na projektu sudjeluje doc.dr.sc. Kristina Pikelj s Geološkog odjela PMF-a.

Više informacija i video su dostupni na poveznici

Autor: Marijana Šurina

Jutarnji list objavljuje članak o prof. dr. sc. Verenesi Smolčić s Fizičkog odsjeka PMF-a 

Među prvim hrvatskim dobitnicima „znanstvenog Oscara” bila je prof. dr. sc. Vernesa Smolčić koja je ERC-ov (Europsko istraživačko vijeće) projekt dobila 2013. godine. Prigodom nedavne on-line svečanosti upravo je projekt prof. dr. sc. Vernese Smolčić izabran kao jedan od 15 koji su pokazatelji kako je Europsko istraživačko vijeće promijenilo europsku znanost.

 

Članak možete pročitati na poveznici.

Autor: Marijana Šurina

Predstavnici Hrvatske, učenici do 17 godina, i ove su godine sudjelovali na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi EOES (European Olympiad of Experimental Science) te osvojili zlatne i srebrne medalje.

Autor: Marijana Šurina

Portal Universitas prenosi vijest o međunarodnoj godini speleoloških objekata i krša, a  između stotinjak 100 nacionalnih i međunarodnih organizacija partnera u obilježavanju ove Međunarodne godine je i PMF Sveučilišta u Zagrebu, odnosno njegov Geografski odsjek.

Članak možete pročitati na poveznici

Autor: Marijana Šurina
Prof. Hrvoje Šikić kao u gost u...

Prof. dr. sc. Hrvoje Šikić s Matematičkog odsjeka PMF-a gostovao je u emisiji televizije N1. Osim što je govorio o matematičkim modelima koji prate epidemije, povod za gostovanje bio je pak otvaranje novog studija biomedicinske matematike na PMF-u. 

 

Autor: Ivana Bliznac

Portal Jutarnji. hr prenio je vijest o novom diplomskom studiju biomedicinske matematike na Matematičkom odsjeku PMF-a. 

Članak možete pročitati ovdje. 

Autor: Ivana Bliznac
Projekt MARILIA u Znanstvenim krugovima

U emisiji HRT-a "Znanstveni krugovi" emitiran je prilog o projektu MARILIA Kemijskog odsjeka PMF-a. 

Autor: Ivana Bliznac
Sve više klimatskih ekstrema: Kakva...

Izv. prof. dr. sc. Ivana Herceg Bulić. voditeljica Centra za klimatološka istraživanja i prof. dr. sc. Ana Previšić, gostovale su danas u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. 

Autor: Ivana Bliznac
Bioinformatika osobno: Doc. dr. sc....

U ovotjednoj emisiji "Treći element" koja se prikazuje na Trećem programu HTV-a gostovala je doc. dr. sc. Rosa Karlić s Biološkog odsjeka PMF-a. 

Autor: Ivana Bliznac