Obavijesti

Telegram.hr objavljuje intervju s izv. prof. dr. sc. Ivanom Herceg Bulić s Geofizičkog odsjeka PMF-a i voditeljicom Centra za klimatološka istraživanja. 

Članak možete pročitati na poveznici.

Autor: Marijana Šurina

Vlada Republike Hrvatske objavila je vijest da je Seizmološka služba RH dobila po 20 kompleta novih seizmografa i akcelerografa s pripadajućim sustavima prikupljanja podataka o potresima u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna koje će ovaj tjedan postaviti na petrinjsko seizmički aktivno područje.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja financiralo je nabavku opreme za Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF), a resorni ministar Radovan Fuchs u srijedu je obišao PMF i pogledao novu opremu. 

Članak možete pročitati ovdje.
 

Autor: Marijana Šurina
Portal Universitas prenio je vijest o projektu spašavanja plemenite periske u Jadranskom moru od izumiranja. Voditeljica projekta je izv. prof. dr. sc. Tatjana Bakran-Petricioli, a suradnica dr. sc. Silvija Kipson s Biološkog odsjeka PMF-a. 
Članak možete pročitati ovdje.
Autor: Marijana Šurina
Prof. Hrvoje Šikić kao u gost u...

Prof. dr. sc. Hrvoje Šikić s Matematičkog odsjeka PMF-a gostovao je u emisiji televizije N1. Osim što je govorio o matematičkim modelima koji prate epidemije, povod za gostovanje bio je pak otvaranje novog studija biomedicinske matematike na PMF-u. 

 

Autor: Ivana Bliznac

Portal Jutarnji. hr prenio je vijest o novom diplomskom studiju biomedicinske matematike na Matematičkom odsjeku PMF-a. 

Članak možete pročitati ovdje. 

Autor: Ivana Bliznac
Projekt MARILIA u Znanstvenim krugovima

U emisiji HRT-a "Znanstveni krugovi" emitiran je prilog o projektu MARILIA Kemijskog odsjeka PMF-a. 

Autor: Ivana Bliznac
Sve više klimatskih ekstrema: Kakva...

Izv. prof. dr. sc. Ivana Herceg Bulić. voditeljica Centra za klimatološka istraživanja i prof. dr. sc. Ana Previšić, gostovale su danas u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. 

Autor: Ivana Bliznac
Bioinformatika osobno: Doc. dr. sc....

U ovotjednoj emisiji "Treći element" koja se prikazuje na Trećem programu HTV-a gostovala je doc. dr. sc. Rosa Karlić s Biološkog odsjeka PMF-a. 

Autor: Ivana Bliznac