Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Vegetacija Hrvatske
 
Repozitorij
Anketa
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!
Vegetacija Hrvatske
Šifra: 196134
ECTS: 3.0
Nositelji: doc. dr. sc. Sara Essert - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
6. semestar
Izborni predmeti biologija 1 - Redovni studij - Biologija i kemija; smjer: nastavnički
Termini konzultacija:
Seminar III

Dragi studenti,

stigl su svi bodovi koje ste mi slali pa vas izvještavam da su kolege Ana i Mateo dobili najviše bodova za svoje seminare o ponavljanju (6)!  Tin je dobio 5 bodova, Patricija 3, a Helena 1. Iskrene čestitke onima koji su se najviše potrudili, a potpisujem vaša bodovanja i komenare koje ste mi slali :-)!

Kako stvari stoje, čini se da će se sva predavanja i dalje održavati preko interneta, a samo će se vježbe krenuti nadoknađivati. Kako ovaj naš kolegij nema službene praktikumske nastave, a ni terenske - obaviještavam Vas da definitivno odustajem od našeg terenčića :-(. Iz predostrožnosti se ipak nećemo vidjeti, jer strah me preuzeti odgovornost za bilo kakve posljedice osobnog druženja, u ovo vrijeme kad nas se potiče na što manje međusobnih kontakata...

Kolegij ćete dakle odraditi i položiti tako da mi u roku od 3 tjedna (do 1.6.2020) pošaljete prezentaciju ili Word dokument u kojem ćete opisati pripremu i izlazak na terensku nastavu s razredom osnovne ili srednje škole. Cilj terenske nastave je da učenici dobiju informaciju što je to vegetacija, kakvu vegetaciju upravo gledaju, kratko promišljanje o tome kakve sve vegetacije u RH postoje, da obrate pozornost na floru i njene prilagodbe/karakteristike, da zavole to što vide, da samostalno zaključe ponešto... Za kraj ćete mi napisati i kako biste viđeno, u razredu još ponovili i time zaokružili cijelu priču. Terensku nastavu možete zamisliti ili u neprosrednoj okolici škole ili ju možete smjestiti u neki NP, PP, izletište...  Što god da odaberete, kratko molim komentirajte zašto ste odabrali baš tu lokaciju.

Odlučila sam kolege Matea i Anu nagraditi za najbolje seminare o ponavljanju gradiva tako da ih oslobađam od ovog trećeg zadatka te im javljam da su preko seminara o proljetnicama i ponavljanju gradiva dobili odličnu ocjenu iz ovog kolegija! Što se ostalih ocjena tiče, svi imate odlične ocjene iz svih svojih seminara, osim kolegice Leonarde koja je iz drugog seminara dobila 4.

Ukoliko ste u velikoj gužvi pa vam je rok za ovaj zadatak prekratak, samo mi se javite i dogovorit ćemo se - to nije problem. 

Srdačno vas pozdravljam i veselim se vašim radovima!

Sara Essert

P.S. Ako biste voljeli da preko Microsoft Teamsa održimo neko druženje - molim da mi javite. Registrirana jesam pa ako imate pitanja, želja oko još nadopune nekog gradiva ili vam fali osobnog kontakta makar preko kompjutera, slobodno mi mailom javite!

Autor: Sara Essert
Popis obavijesti