Broj posjeta:
2901

UPISI NA PREDDIPLOMSKI STUDIJ GEOFIZIKE

Dokumenti potrebni za upis na studijske programe PMF-a:

 • Svjedodžba o maturi*
 • Dvije fotografije formata 4 x 6 cm
 • Potvrda o prebivalištu ili preslika osobne iskaznice
 • Kopija uplatnice u visini od 350,00 kn u svrhu troškova upisa na fakultet. (IBAN: HR5823600001101522208; Model: 00; FIZIKA - Poziv na Broj: 604070-104; GEOFIZIKA - Poziv na broj: 604070-109)
 • Obvezno provjeriti i zapamtiti svoj upisni broj dobiven prilikom potvrde upisa na željeni fakultet (broj kojeg je kandidat dobio u sustavu NISpVU prilikom potvrđivanja namjere upisa na VU)

*STUDENTI koji su državnu maturu polagali u akademskoj godini 2015./2016. SVJEDODŽBU O MATURI mogu donijeti naknadno uz napomenu da ista mora biti izvornik.

Studenti koji su već studirali na nekom visokom učilištu u Republici Hrvatskoj plaćaju puni iznos školarine (8.400,00 kn) te su dužni prvu ratu platiti prilikom upisa te priložiti kopiju uplate zajedno s ostalim dokumentima. Podaci o uplati.

Studenti koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske dužni su nostrificirati svoju svjedodžbu o maturi, odnosno svoju inozemnu obrazovnu kvalifikaciju te su dužni dostaviti rješenje prilikom upisa. Bitno je zahtjev za priznavanjem inozemne kvalifikacije predati na vrijeme  je se rješenje zahtjeva čeka minimalno 60 dana od predaje istog. Više na: http://www.azoo.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2702&Itemid=92

Studenti koji nisu državljani Republike Hrvatske ni državljani zemalja članica Europske Unije participiraju u troškovima studija, odnosno plaćaju maksimalni iznos školarine  od 8.400,00 kn tijekom cijelog svog studija.

O upisu na više godine pročitajte na poveznicidok različite odluke o participiranju u troškovima studija kao i o prijelazu na preddiplomski studij geofizike pročitajte na poveznici.

Za sve ostale informacije možete se obratiti Uredu za studente ili pomoćnici pročelnika za nastavu.


Upisi na integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije Fizičkog odsjeka te preddiplomski sveučilišni studij Geofizičkog odsjeka odvijat će se online u tri koraka putem poveznice https://upisi.pmf.hr. Za prijavu se može koristiti AAI@EduHr identitet ili adresa elektroničke pošte navedena u sustavu Postani student.

Važno: Za komunikaciju s kandidatima koristit će se adresa elektroničke pošte i broj telefona navedeni u sustavu Postani student, stoga je važno da kandidati u svom korisničkom profilu na www.postani-student.hr provjere i po potrebi promijene podatke za kontakt. Isto je potrebno učiniti i s podatcima o prebivalištu.

 1. Prijava za upis: od četvrtka, 21. srpnja 2022. od 8 sati do ponedjeljka, 25. srpnja 2022. do 9 sati

Kandidati trebaju učitati: 

 • osobnu fotografiju koja zadovoljava ove uvjete

 • fotografiju vlastoručnog potpisa prema ovom primjeru, poželjno je koristiti deblji flomaster plave ili crne boje

 • fotografiju prednje i stražnje strane osobne iskaznice

 • potvrdu o ispisu, ako su prethodno već studirali

 • potvrdu kojom se dokazuje stupanj tjelesnog oštećenja, ako je kandidatu utvrđeno tjelesno oštećenje od 60% ili više

 

 1. Ispunjavanje osobnih podataka na Studomatu: od četvrtka, 21. srpnja 2022. do ponedjeljka, 25. srpnja 2022. do 15 sati

U ovom koraku kandidati će na Studomatu (koristeći za prijavu AAI korisničke podatke izdane od strane PMF-a, koje će preuzeti u aplikaciji), u izborniku Podaci o studentu-->Osobni podaci, ispuniti osobne podatke prema Uputama o izmjeni osobnih podataka.

  

 1. Dostava potvrda o uplati upisnine i participacije u troškovima studija: do utorka 26. srpnja 2022. do 15 sati

Za uplatu upisnine i/ili participacije nužno je koristiti podatke koje će kandidati dobiti u aplikaciji.

Upisnina iznosi 400,00 kuna.

Kandidati, koji su već studirali na preddiplomskom ili integriranom studiju, plaćaju participaciju u troškovima studija u iznosu od 8.400,00 kuna. Participacija se može platiti u cijelosti ili na tri rate po 2.800,00 kuna.           
Potvrde o uplatama potrebno je u roku od 24 sata, od zaprimanja podataka za plaćanje, učitati u aplikaciju za upise.

Nakon uspješno obavljenog upisnog procesa, potvrda o upisu na studij može se zatražiti preko Studomata. U izborniku Potvrde izaberite Zahtjev za izdavanjem potvrda s elektroničkim pečatom. Dobit ćete je elektroničkom poštom, kojoj pristupate prijavom s AAI korisničkim podacima, izdanim od PMF-a, na https://outlook.office.com. U trenutku kad se podaci među sustavima sinkroniziraju, moći ćete zatražiti potvrdu i preko sustava e-Građani.

Fakultet će zatražiti izdavanje studentskih iskaznica. Podjela studentskih iskaznica bit će nakon uvodnog predavanja 30. rujna 2022. godine.

Pri preuzimanju iskaznice potrebno je predati:

 • svjedodžbu o državnoj maturi

 • potpisana dva primjerka ugovora o studiranju, preuzetog u aplikaciji

 • ispisnicu (studenti koji su već studirali na preddiplomskom ili integriranom studiju)

 • potvrdu kojom se dokazuje stupanj tjelesnog oštećenja (studenti kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje od 60% ili više)

Autor: Webmaster GFO
Popis obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan