Anketa

Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!

Primijenjena geoekologija

Šifra: 159908
ECTS: 7.0
Nositelji: prof. dr. sc. Nenad Buzjak - Predavanja
Izvođači: Valerija Butorac - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 45
Auditorne vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Fizička geografija s geoekologijom
Termini konzultacija:
 • prof. dr. sc. Nenad Buzjak :

  Konzultacije za predmete "Geoekologija i zaštita okoliša", "Primijenjena geoekologija", "Prirodna osnova u prostornom planiranju" i "Prirodna osnova u turizmu" održavaju se nakon predavanja tih predmeta ili izvanredno po dogovoru uz prethodnu najavu na e-mail nbuzjak@geog.pmf.hr.

  Za konzultacije za prvostupničke radove, diplomske radove i disertacije potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonski (01-4895-421) ili putem email-a nbuzjak@geog.pmf.hr.

  Do daljnjeg sve se konzultacije održavaju putem, e-maila, telefonski ili videokonferencijom.

  Lokacija: 225

Obavijesti

Poštovane kolegice i kolege,

svima koji su se prijavili na rok 8. 7. 2020. poslao sam (na službeni mail s kojim su prijavljeni na Merlinu) obavijest o promjeni termina online uspmenog ispita. Molim vas da mi odgovorom na mail potvrdite njegov prijem.
N. Buzjak

Autor: Nenad Buzjak

Poštovane kolegice i kolege,

od ispitnog roka 6. 7. 2020., ispiti iz predmeta 'Geoekologija i zaštita okoliša', 'Primijenjena geoekologija', 'Prirodna osnova u prostornom planiranju' i 'Prirodna osnova u turizmu' održavat će usmeno online putem aplikacije Microsoft Teams. Aplikaciji možete pristupiti putem platforme Office 365 putem Vašeg  identiteta AAI@Edu. Korištenje je sigurno i jednostavno.

Za svaki rok napravit ću posebni tim i ručno dodati sve koji su se prijavili na ispit. Upis ću napraviti na dan kada se zaključavaju prijave s vašim službenim e-mail adresama (za studente ZOK-a koji ste imali predmet na Merlinu, e-mail adrese ću preuzeti od tamo; molim studente koji su imali nastavu ranijih godina, prije nego što sam materijale prebacio na Merlin, da mi pošalju svoj mail).

Da bi pristupili timu ispitnog roka kojem ste dodijeljeni, morate se s identitetom AAI@Edu prijaviti na Office 365 (https://www.office.com/). Na listi aplikacija na ekranu odaberite Teams. Otvorit će vam se prozor aplikacije i vidjet ćete tim naziva npr. 'Geoekologija – ispit 6. 7. 2020'. Ako kliknete na njegovu ikonu otvorit će vam se stranica tima. U dnu ekrana je traka za chat.

Preko tima ću, u terminu ispita, organizirati 'meeting' kao događaj koji će vam biti vidljiv u vašem kalendaru u lijevom izborniku s poveznicom za pridruživanje. Kada na početku ispita kliknete na poveznicu uključit ćete se zvukom i slikom na ispit.

Osim rada preko web preglednika možete preuzeti instalacijsku datoteku za računalo ili aplikaciju za mobitel (nije nužno, ali po nekim iskustvima veza je stabilnija i kvalitetnija) što će vam Office 365 ponuditi kao opciju odmah kada kliknete na Teams. S obzirom da ću kandidate dodati ranije, pristup i opcije možete isprobati prije ispita.

Svaki student koji izlazi na ispit dužan je osigurati kvalitetan pristup internetu, ispravnu web kameru, mikrofon i zvučnike. Postavke za te uređaje je potrebno podesiti u Teams-u prije ispita. U postavkama možete provjeriti da li sve radi.

Ispit će započeti u zakazanom terminu, kako je navedeno u rasporedu https://www.pmf.unizg.hr/images/50006974/Raspored%20ispita%202019-2020%20-%20verzija%2025.05.2020.%20_web_geog.xlsx

Svi studenti koji pristupaju ispitu moraju se prijaviti online na početku ispita. Svi, ako to žele, mogu slušati cijeli ispit, ali oni koji ne odgovaraju moraju isključiti mikrofon i kameru. Pri kraju ispita uključena moraju biti najmanje dva/dvije/dvoje studenata.

Kamera mora biti namještena tako da vidim lice i ruke kandidata. U slučaju tehničkih problema prilikom ispita (pucanje veze, nestanak zvuka i slike) prelazi se na sljedeće pitanje, uz uvažavanje dotad danog odgovora.

Studente ću ispitivati po abecednom redu prezimena bez obzira na pripadnost odsjeku. Ako netko bude preskočen zbog tehničkih problema s pristupom, bitno je da se prijavi do završetka ispita.

Ispit traje do kraja ispitivanja prijavljenih kandidata. Ako se student ne prijavi na ispit na početku smatrat ću da je odustao od ispita.

prof. dr. sc. Nenad Buzjak

Autor: Nenad Buzjak

Poštovane kolegice i kolege,

vjerojatno već znate da je na poveznici https://www.pmf.unizg.hr/geog/nastava/ispitni_rokovi

objavljen novi raspored ispitnih rokova na Geografskom odsjeku.

Što se tiče načina održavanja ispita kod mene, donio sam sljedeću odluku:

 • ispit iz predmeta 'Geoekologija i zaštita okoliša' polaže se kao što je uobičajeno = pisani ispit + usmeni ispit na GO ako se želi izmijeniti ocjena;

 • ispit iz predmeta 'Primijenjena geoekologija' polaže se kao što je uobičajeno = pisani ispit + usmeni ispit na GO ako se želi izmijeniti ocjena;

 • ispit iz predmeta 'Prirodna osnova u turizmu' polaže se kao što je uobičajeno = usmeni ispit na GO;

 • ispit iz predmeta 'Prirodna osnova u prostornom planiranju' polaže se kao što je uobičajeno = usmeni ispit na GO.

Za eventualne dodatne informacije javite mi se e-mailom.

Autor: Nenad Buzjak