WorkIn' Science: Uskoro počinje...

6. studenog od 11 do 17 sati u zgradama Matematičkog i Fizičkog odsjeka PMF-a (Bijenička cesta 30 i 32) održat će se drugi po redu WISe – WorkIn' Science, tj. Dan karijera PMF-a!

Nagrađen Rektorovom nagradom za društveni rad, cilj WISe-a i ove je godine informirati i upoznati studente svih odsjeka PMF-a s tržištem rada te približiti studentima svih godina mogućnost zapošljavanja tijekom i nakon studija. Istovremeno, WISe tvrtkama, ustanovama i udrugama u čijim timovima rade stručnjaci prirodoslovno-matematičkih struka omogućuje predstavljanje studentima PMF-a. Time WISe pruža poslodavcima priliku za izravan kontakt i komunikaciju s budućim kandidatima za posao, kao i za stvaranje novih i širenje postojećih modela suradnje sa studentima putem studentskih praksi, što posljedično povećava mogućnost odabira najboljih i najmotiviranijih kandidata.

Prvi WISe, održan 2018. godine, bio je uspješan zahvaljujući sudjelovanju više od 45 poslodavaca te 2000 posjetitelja, a na drugom Danu karijera PMF-a najavljen je dolazak više od 50 poslodavaca koji će imati na raspolaganju izložbeni prostor na kojem će moći predstaviti svoju djelatnost i poslove namijenjene stručnjacima PMF-ovskih struka.

Dio  programa i ovogodišnjeg WISe-a bit će okrugli stolovi gdje studenti mogu komunicirati sa starijim kolegama svog fakulteta, sada već visokoobrazovanim stručnjacima, koji će podijeliti svoja iskustva, a ovoga puta u sklopu okruglog stola najavljeno je čak 40 alumnija PMF-a.  

Potreba za ovakvom manifestacijom ukazala se zbog nužnosti poboljšanja mobilnosti studenata i olakšanja interakcije studenata i tvrtke, koja će osim preko Dana karijera biti moguća i preko Karijernog centra PMF-a koji je na pomolu osnivanja.

Pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti,  glavni organizatori WISe-a su motivirani studenti svih sedam odsjeka PMF-a, u suradnji sa svojim profesorima i asistentima.

Prijave za sudjelovanje poslodavaca još su uvijek u tijeku te se mogu poslati putem obrasca, a više informacija dostupno je preko službene mrežne stranice.

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti