Dostupan preliminarni program...

Sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u petak 3. travnja 2020. od 10 do 23 sata organizira manifestaciju Dan i noć na PMF-u.

Riječ je o jednodnevnom festivalu prirodoslovlja i matematike koji se već tradicionalno održava u travnju, a namijenjen je budućim studentima PMF-a te svim zainteresiranim posjetiteljima.

Inspirirani nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju, ove godine predstavljamo znanstvene Olimpijske krugove. Naših sedam odsjeka tako će se „natjecati“ za pažnju i zanimanje posjetitelja u najzanimljivijim podacima; najbržim životinjama, najopasnijim pojavama, najvećim zagonetkama i znanstvenim objašnjenjima.

Baš kao i prijašnjih godina, cilj manifestacije Dan i noć na PMF-u 2020. je približiti znanost javnosti, potaknuti mlade na istraživanje te posjetiteljima svih uzrasta predstaviti ljepotu i zanimljivost prirodoslovlja, matematike i računarstva, kao i njihovu presudnu važnost za razvoj društva.

Ovakav način popularizacije prirodoslovnih struka otvaranjem vrata širokoj javnosti, najveći je festival znanosti u organizaciji jednoga visokoga učilišta u Republici Hrvatskoj, koji se na PMF-u održava već dugi niz godina, a pod nazivom Dan i noć na PMF-u  od 2015.

Preliminarni program dostupan je na službenoj mrežnoj stranici manifestacije, dok se finalni program očekuje 14. veljače 2020. godine. 

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti