Inovacijski programi u Europskoj...

Poziv na webinar

Poštovani,
pozivamo Vas na webinar „Inovacijski programi u Europskoj uniji i u Republici Hrvatskoj ‒ priprema projektnih prijava u području istraživanja, razvoja i inovacija“ koji će se održati u sklopu Strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi sufinanciranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Korisnik projekta je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a partner Hrvatska gospodarska komora. Radionica se organizira uz pomoć Zajednice izvršitelja – Area Science Park, Trst, Italija i Notitia d.o.o., Zagreb.

Webinar će omogućiti preduvjete za pripremu i provedbu uspješnih projektnih prijava u različitim inovacijskim programima u EU, posebno OBZOR 2020 i PRIMA - Partnerstvo za istraživanje i inovacije na području Sredozemlja. Također će se podijeliti informacije i iskustva kod prijava za programe istraživanja, razvoja i inovacija u Hrvatskoj s naglaskom na pozive financirane iz strukturnih fondova.
U prvom dijelu webinara daju se savjeti i preporuke za pripremu uspješnih projektnih prijedloga uz primjenu metodologije upravljanja projektnim ciklusom koja se koristi u projektima iz područja istraživanja, razvoja i inovacija predviđenima u okviru programa OBZOR 2020 i strukturnih fondova.
Drugi dio webinara bavit će se glavnim aspektima programa Partnerstva za istraživanje i inovacije na području Sredozemlja - PRIMA. Opći cilj programa PRIMA je izgradnja istraživačkih i inovacijskih kapaciteta te razvijanje znanja i zajedničkih inovativnih rješenja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i sektoru upravljanja vodnim resursima, koji pokrivaju 19 zemalja, uključujući Hrvatsku.
Opseg istraživanja i inovacija potreban za rješavanje izazova na području Sredozemlja velik je zbog sistemskog karaktera glavnih uskih grla. Djelokrug istraživanja i inovacija složen je, multidisciplinaran i zahtijeva mnogobrojne sudionike i pristup prekogranične suradnje. Suradnja država unutar programa PRIMA može pomoći povećanju potrebnog razmjera i opsega udruživanjem financijskih i intelektualnih resursa.
Webinar će biti interaktivan, temeljen na praktičnim primjerima i studijama slučajeva s posebnim dijelovima posvećenim pitanjima sudionika.

Jezici radionice bit će hrvatski i engleski, a program webinara nalazi se u nastavku.
Webinar će se održati 24. lipnja 2020. godine s početkom u 9.30 sati, putem Gotowebinar platforme.
Webinar je besplatan. Broj sudionika je ograničen, stoga molimo da se registrirate za webinar putem sljedeće poveznice:
https://attendee.gotowebinar.com/register/8312896551918544142
 

PROGRAM (PDF)

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti