Otvoren je Karijerni centar PMF-a

Od nove akademske godine studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu odgovore na sva pitanja u vezi sa svojom budućom karijerom mogu potražiti u Karijernom centru PMF-a, koji je počeo s radom u sklopu ESF projekta Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u - ProSPer PMF.

Izgradnja i otvaranje Karijernog centra PMF-a jedan je od strateških ciljeva PMF-a, a pružat će podršku studentima u stjecanju radnog iskustva te im pomoći u pronalasku budućeg zaposlenja, rekla je dekanica na odlasku prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija:

 

„PMF je orijentiran prema svojim studentima i njihovom obrazovanju te im želi pružiti što bolji uvid u njihove potencijalne poslove, zanimanja i radna mjesta, a također želimo dobiti povratnu informaciju od poslodavaca o tome kako naši studiji osposobljavaju naše studente za buduće radne izazove.“

 

 

Karijerni centar je na raspolaganju studentima za povezivanje s potencijalnim budućim poslodavcima kroz stručnu praksu tijekom studija, ali i za sve dvojbe u vezi s pisanjem životopisa i motivacijskih pisama. Osim karijernoga, studenti PMF-a mogu potražiti i psihološko savjetovanje, koje se provodi radi povećanja akademske uspješnosti studenata, ispunjenja njihovih potencijala i ostvarenja uspješne buduće karijere. Jedan od ciljeva Karijernog centra je i ostvariti kvalitetniji kontakt i suradnju s alumnima PMF-a kroz bazu alumnija kako bi i oni mogli prenijeti svoja znanja i iskustvo sadašnjim studentima PMF-a.

 

„Potaknuti velikim interesom za stručnu praksu i savjetovanje, koji studenti već pokazuju, pozivamo sve studente PMF-a da nam se slobodno obrate s pitanjima te da redovito prate naše društvene mreže, na kojima ćemo pravodobno objavljivati sve novosti. Veseli nas što smo studentima na raspolaganju za pomoć na njihovom putu prema uspjehu!, rekla je voditeljica Karijernog centra Matea Butigan. U sklopu Karijernog centra djeluje Služba za suradnju s alumnima, Služba za karijerno savjetovanje i Služba za psihološko savjetovanje, a sjedište je u zgradi Kemijskog odsjeka na adresi Horvatovac 102a.

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti