Dobitnici Nagrade za istaknuti...

U akademskoj godini 2020/2021. nagrada za istaknuti doprinos nastavi i radu sa studentima i učenicima Stipe Vidak dodjeljuje se nastavnicima Matematičkog odsjeka. Nagrada se dodjeljuje u spomen na našeg dragog, prerano preminulog docenta Stipu Vidaka, koji je u držanje nastave unosio samo njemu svojstvenu kombinaciju duha, otvorenosti u komunikaciji, žara za matematikom i razinu profesionalne pripremljenosti.

U kategoriji profesora nominirani su prof. dr. sc. Damir Bakić, doc. dr. sc. Marko Erceg, izv. prof. dr. sc. Matija Kazalicki i prof. dr. sc. Siniša Slijepčević, a u kategoriji asistenata dr. sc. Marko Horvat, Sebastijan Horvat, dr. sc. Martina Stojić, te grupa asistenata na kolegiju Uvod u diferencijalnu geometriju (Domagoj Lacmanović, Lucija Validžić i dr. sc. Martina Stojić)

Sa zadovoljstvom objavljujemo da nagradu za 2020/2021. dobivaju

 

Damir Bakić i Sebastijan Horvat.

 

Damir Bakić je redoviti profesor u trajnom zvanju na Matematičkom odsjeku PMF-a Sveučilišta u Zagrebu. U nastavi je aktivan više od četrdeset godina i predavao je na svim razinama sveučilišne nastave, od držanja vježbi do predavanja na specijalističkim i doktorskim studijima. Uveo je niz novih kolegija i bio mentor desetinama studenata matematike. Istaknimo da je jedan od idejnih začetnika i osnivača specijalističkog aktuarskog studija, prvog i najznačajnijeg takvog studija u Hrvatskoj, te da je godinama omiljeni nastavnik među studentima (npr. višestruki je dobitnik studentske nagrade Brdo za najbolje predavače, te je svake godine među najbolje ocjenjivanim predavačima po studentskim anketama). Profesoru Bakiću dodjeljujemo nagradu Stipe Vidak kao jednom od najistaknutijih nastavnika u cijeloj povijesti Matematičkog odsjeka, koji je kroz više desetljeća i u raznim, ne uvijek povoljnim, uvjetima održavao najviši standard u sveučilišnoj nastavi matematike. 

 

Sebastijan Horvat jedan je od najmlađih asistenata na Matematičkom odsjeku PMF-a, Sveučilišta u Zagrebu. Od prvog dana rada ističe se svojim veliki zalaganjem i iznimnom komunikacijom sa studentima, a prema riječima samih studenata iz nominacije uspješno je u nastavu uključio najnovije tehnologije i pokazao izvrsnu vještinu u prenošenju znanja. Na vrlo sveobuhvatan način i s puno truda unaprijedio je materijale na svim kolegijima na kojima je predavao. Njegov doprinos je vrlo značajan jer se radi o kolegijima iz područja računarstva, kojem je na Matematičkom odsjeku potreban posebni zamah u vrijeme intenzivnog tehnološkog razvoja. Asistentu Horvatu dodjeljujemo nagradu Stipe Vidak kao znak prepoznavanja velikog entuzijazma kojim je pristupio svom području interesa, pripremi i održavanju nastavi te odnosu sa studentima.

 

Svečana dodjela nagrada bit će prilika da se prisjetimo stava i vrijednosti s kojima je nastavi pristupao naš dragi Stipe, ali i da istaknemo koliko je važan i vrijedan trud koji mnogi nastavnici Matematičkog odsjeka ulažu kako bi studentima u partnerskom odnosu približili znanje i tako izgradili buduće stručnjake i ljude potrebne našem društvu.

 

Dodjela će se uz izravni prijenos putem linka https://zoom.us/my/predavaonica003 održati 26. veljače 2020. u 11 sati. Pozivamo sve studente i nastavnike Matematičkog odsjeka, te širu zajednicu da poprate kratki prigodni program.

 

Zahvaljujemo svima, a posebno studentima, na nominacijama za ovogodišnju nagradu s nadom da će se u budućnosti još veći značaj dati međusobnom prepoznavanju iznimnih i vrlo različitih doprinosa nastavi na Matematičkom odsjeku.

članovi povjerenstva

Autor: Snježana Lubura Strunjak
Popis obavijesti