Poziv na predavanje SGAC Croatia...

Space Generation Advisory Council Croatia i kao partner Adriatic Aerospace Association organiziraju seriju predavanja o svemiru i svemirskim tehnologijama, namijenjeno mladima, ali i organizirano od mladih. Pozivamo vas na 5-to predavanje SGAC Croatia Webinar Series #5 | Space Generation Advisory Council. Predavanje će se održati 15. travnja 2021. od 18,00 do 19,00 sati. Sve informacije su dostupne na poveznici. 

Ovim Vas putem pozivamo na peti u seriji webinara pod nazivom SGAC Croatia Webinar Series, Episode 5: Solar System and Beyond - Scientific Research in Space.

Serija online predavanja "SGAC Croatia Webinar Series" ima za cilj nadahnuti i motivirati studente i mlade stručnjake u Hrvatskoj i šire u razvoju karijere u svemirskoj industriji. Lokalni stručnjaci iz različitih disciplina poput svemirske znanosti i inženjerstva, politike, poduzetništva i drugih imati će priliku prezentirati svoje projekte, ideje i iskustva svojim vršnjacima i zainteresiranoj javnosti.

Peti webinar održat će se u ČETVRTAK 15.4.2021. 18-19h preko online platforme Zoom. 
Tema petog webinara je svemirska znanosti. Razgovarat ćemo o Suncu i sunčevom sustavu, svemirskom vremenu (eng. space weather) i istraživanju galaksija. 

Gošće pete epizode su tri hrvatske znanstvenice:


Marina Skender, dr. sc. fizike, docentica na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u Osijeku


Giuliana Verbanac, dr. sc. fizike, izvanredna profesorica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF) u Zagrebu


Vernesa Smolčić, dr.sc. astronomije, redovna profesorica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF) u Zagrebu

Više o webinaru možete saznati preko sljedeće poveznice:

https://spacegeneration.org/event/sgac-croatia-webinar-series-5

Broj slobodnih mjesta je ograničen, a svoje mjesto možete rezervirati ovdje:

https://www.eventbrite.com/e/sgac-croatia-webinar-series-webinar-5-registration-148775438341 

Pratite Facebook event: https://web.facebook.com/events/813993656213174 

Organizatori ove serije webinara su Space Generation Advisory Council, SGAC, globalna organizacija mladih stručnjaka u svemirskoj industriji i Adriatic Aerospace Association, A3, nevladina organizacija kojoj je cilj potaknuti istraživanje i razvoj u 
zrakoplovno-svemirskom sektoru u Hrvatskoj.

Na kraju webinara odvojiti ćemo vrijeme za razgovor s publikom. Vaša pitanja nam možete poslati i unaprijed na email adresu: 
mirta.medanic@spacegeneration.org.

Veselimo se Vašem dolasku!

Autor: Marijana Šurina
Popis obavijesti