Dobitnici državnih nagrada za znanost...

Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost, imenovan Odlukom Hrvatskoga sabora, na temelju Zakona o hrvatskim državnim nagradama za znanost, na 3. sjednici održanoj 21. studenoga 2022. godine donio je Odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2021. godinu. Iznimno nam je zadovoljstvo da su tri nagrade dodijeljene znanstvenicima PMF-a.

Državne nagrade za znanost dodjeljuje Republika Hrvatska za iznimno važna dostignuća u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada, koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci.
 

Godišnja nagrada za znanost je jedna od četiri vrste nagrada koje se dodjeljuju, a dodjeljuje se za osobito znanstveno dostignuće, znanstveno otkriće i primjenu rezultata znanstvenoistraživačkog rada. Svake godine mogu se podijeliti do tri godišnje nagrade za svako znanstveno područje, a u kategoriji znanstveno područje iz prirodnih znanosti ove godine Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu ima dvoje dobitnika. Nagrađeni su: prodekanica prof. dr. sc. Marijana Đaković s Kemijskom odsjeka te izv. prof. dr. sc. Nikola Sandrić s Matematičkog odsjeka. Čestitamo!

Godišnja nagrada za znanstvene novake podjeljuje se mladim znanstvenicima za posebno isticanje u znanstvenom radu, za objavljivanje zapaženog članka u časopisima s međunarodno priznatom recenzijom ili s njima po vrsnoći izjednačenim časopisima ili za objavljenu knjigu. Svake godine može se podijeliti do šest nagrada znanstvenim novacima, a ove godine u kategoriji znanstvenih novaka među dobitnicima je naš asistent Josip Skejo, mag. biol. exp. s Biološkog odsjeka. Čestitamo!

Više informacija i obrazloženje dostupno je na poveznici:
https://mzo.gov.hr/vijesti/dobitnici-drzavne-nagrade-za-znanost-za-2021-godinu/5150

Ponosni smo na vaša i naša postignuća i veselimo se vidjeti kakve još uspjehe budućnost donosi!
 

Autor: Marijana Šurina
Popis obavijesti