Otvoren je natječaj za sudjelovanje u...

Otvoren je natječaj za prijavu na Erasmus+ kombinirani (blended) intezivni program (BIP) pod nazivom „UNIC Summer School on Mathematics“ kojeg organizira Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Fizički dio programa održat će se na Matematičkom odsjeku PMF-a, od 24. do 30. lipnja 2024. Rok za prijavu je 31. svibnja 2024.

Pozivamo zainteresirane studente da se prijave na Erasmus+ kombinirani intenzivni program (BIP) pod nazivom „UNIC Summer School on Mathematics“. Cilj ovog Erasmus+ kombiniranog intenzivnog programa programa je upoznati studente s naprednim matematičkim temama koje se tipično ne obrađuju na prijediplomskim studijima matematike, a imaju važne primjene unutar i izvan područja matematičkih znanosti. Program je podijeljen u četiri teme: elementi teorije Hilbertovih prostora, konstruktivne metode u spektralnoj teoriji i algebarska geometrija.

Program se održava kao kombinacija on-site nastave (od 24. do 30. lipnja 2024.) na PMF-u Zagrebu  i virtualne nastave 14. i 21. lipnja 2024.  U programu mogu sudjelovati studenti svih razina i studijskih programa Matematičkog odsjeka uz uvjet da imaju ostvareno minimalno 90 ECTS bodova na svim razinama studija ukupno.

Za uspješno završavanje programa studentima će biti dodijeljeno 5 ECTS-a, koji će im biti upisani u ISVU kao dodatni bodovi izvan obaveznih na studijskom programu.

Kriteriji za odabir studentata

Zainteresirani studenti mogu se prijaviti elektroničkom poštom na e-mail adresu ureda za međunarodnu suradnju PMF-a: international@dekanat.pmf.hr.

U prijavi je potrebno priložiti:

  1. Životopis
  2. Prijepise ocjena svih razina studija
  3. Motivacijsko pismo do 350 riječi

Prijavljeni studenti će za sudjelovanje biti odabrani temeljem kriterija definiranih za potrebe ovog Erasmus+ kombiniranog intenzivnog programa koji se nalaze u privitku natječaja.

Zainteresirane nastavnike za sudjelovanje u programu s iskustvom iz tema Elementi teorije Hilbertovih prostora, Konstruktivne metode u spektralnoj teoriji, Algebarska geometrija i Algebarska topologija molimo da se jave direktno Uredu za međunarodnu suradnju PMF-a.

Rok za prijavu je 31. svibnja 2024.

Za više informacija studenti se mogu javiti Uredu za međunarodnu suradnju PMF-a, mailom na international@dekanat.pmf.hr ili osobno u uredu u zgradi Dekanata PMF-a i Kemijskog odsjeka, Horvatovac 102a, Zagreb.

Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni programi (BIP) su nova vrsta aktivnosti unutar programa Erasmus+ za razdoblje 2021.-2028. u kojima se primjenjuju inovativni načini učenja i poučavanja. Tijekom kombiniranih intenzivnih programa skupine studenata ili članova osoblja (kao polaznici programa u statusu „learners“) obavljaju kratkoročnu fizičku mobilnost u inozemstvu u kombinaciji s obveznom virtualnom komponentom, koja omogućuje suradničko učenje i timski rad putem interneta. Za studente i (ne)nastavno osoblje koje odlazi na fizičku mobilnost u drugu zemlju osigurana je financijska potpora iz programa Erasmus+. Više informacija o Erasmus+ BIP-ovima potražite ovdje.

Autor: Denis Giljević
Popis obavijesti