Nastava 2019/20

Izbornik predmeta

Glavni izbornik

Obavijesti

Forum

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.

Nastava 19.3.

Dragi studenti,

U repozitoriju vam se nalazi prezentacija predavanja predviđenog za ovaj tjedan (GKZOOK_P3_Stratigrafija2_2019_20.pdf). Ovo predavanje se direktno nastavlja na prošlotjednu priču o stratigrafiji i njenoj ulozi u geološkim kartama.

Za ovaj tjedan imate i jedan zadatak (Zadatak 1 u repozitoriju). Prije svega provjerite koji list karte vam je zadan u tablici GK_RasporedZadataka_2019_20 te ga skinite sa repozitorija. Odgovorite na pitanja u dokumentu GKZOOK_Zadatak1_2019_20.doc. Dodatne upute vam se nalaze u prezentaciji GKZOOK_Zadatak1_Upute_2019_20.pdf.

Za sada riješite zadatak samostalno, naknadno ću vam javiti na koji način ćete predavati obavljene zadatke.

Lp,

Borna Lužar-Oberiter

 

 

NADOPUNA: Radi dodatnog pojašnjenja kako riješiti Zadatak 1 u repozitorij vam se nalazi primjer riješenog Zadatka 1 za list Šibenik. Tamo gdje se traži da nešto nacrtate možete to crtati ako kod kuće imate odgovarajuće tehničke mogućnosti (npr. isprintati zadatak, pismeno riješiti i slikati, ili crtati pomoću nekog programa...), ako ne slobodno copy-pasteajte simbole sa samih karata u word dokument.


NASTAVA 26.3. i 2.4.

Dragi studenti,

U repozitoriju se nalazi predavanje (GKZOOK_P4&P5_RavneGranicnePlohe_2019_20.pdf) koje se uobičajeno obavlja u trajanju dva nastavna tjedna. Vidjeti ćete da je u ovoj cjelini (a i u ostalim koje ćemo obrađivati) vrlo bitna komponenta rješavanje zadataka, koje uključuje puno crtanja. U normalnim okolnostima to se jednostavno izvodi ručno na isprintanim zadacima. Međutim, u trenutnim okolnostima to nije izvedivo. Tako da čim preradim materijale očekujte detaljne upute kako i sa kojim alatima možete rješavati zadatke.

 

lp,

Borna Lužar-Oberiter


Nastava 9.4.

Dragi studenti,

S obzirom da se veliki dio nastave iz kolegija Geološke karte oslanja na grafičko rješavanje kartografskih zadataka bilo je potrebno osmisliti način kako to možete raditi isključivo u digitalnom formatu. U repozitoriju (pod "Primjeri i upute") se nalazi PDF sa detaljnim uputama korak po korak kako riješiti tri primjera iz prethodne nastavne cjeline koristeći besplatni software Inkscape za vektorsku grafiku. Navedena tri primjera su vam pripremljena za direktno otvaranje u programu (*.svg) tako da prateći upute možete naučiti kako koristiti pojedine alate u programu i pripremiti se za rješavanje budućih zadataka. Rješenja ova tri primjera nije potrebno predati, već služe isključivo kao uvodna vježba. Idućih dana i kako ćemo prolaziti kroz pojedine cjeline ću vam točno specificirati koje zadatke ćete morati riješiti i predati u obliku domaće zadaće.


Repozitorij