Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Satnica ispitnih rokova

Dragi studenti,

s obzirom na promjene akademskog kalendara i oštećenja na zgradi Biološkog odsjeka nastalih uslijed potresa napravljena je nova, korigirana satnica ispitnih rokova. Najveće su promjene u ljetnom ispitnom roku i odnose se uglavnom na promjene vremena i/ili mjesta održavanja ispita dok su termini jesenskog roka uglavnom ostali nepromijenjeni.

S obzirom na vrlo kratki rok za izradu rasporeda u postojeće satnice ispita po studijskim smjerovima nisu unesene promjene termina ispita u izvanrednom (23.-26.6.) i redovnom ljetnom ispitnom roku (29.6.-24.7.) pa ljubazno molimo za razumijevanje i upućujemo na pretraživanje termina ispita pojedinih kolegija uz pomoć opcije Find u objavljenim dokumentima (upišite nositelja ili naziv kolegija). Također, zbog nedostatne dvosmjerne komunikacije unaprijed se ispričavamo radi mogućih grešaka u terminima ispita pa ih svakako provjerite u ISVU sustavu.

Srdačno vas pozdravljamo i želimo puno uspjeha pri polaganju ispita,

satničarke Biološkog odsjeka, dr. sc. Andreja Lucić i dr. sc. Marija Babić

Izvanredni ispitni rok lipanj 2020. (pdf)

Redovni ispitni rokovi u 1. i 3. tjednu (pdf)

Redovni ispitni rokovi u 2 i 4 tjednu (pdf)

5. 06. 2020.

 


Nadoknada praktikumske nastave


Dragi studenti,

u ponedjeljak 18. 05. 2020. započinju na svim lokacijama Biološkog odsjeka nadoknade praktikuma.

Najljepše molimo da pročitate Protokol za izvođenje nastave i da ga se pridržavate. Molimo vas da na praktikume dođete s maskom.

Sve studente koji će nadoknade imati na lokaciji Rooseveltovom trgu 6 obavještavamo da je ulazak u nastavni prostor isključivo s dvorišne strane. Lijepo molimo da na nadoknade ne kasnite, ne zadržavate se prije ili nakon vježbi bez potrebe u prostorima fakulteta, a u slučaju potrebe koristite one sanitarne čvorove koje će vam sugerirati nastavnici.

Nadamo se da ćemo uz sve poteškoće koje su nas snašle uspješno završiti ovu akademsku godinu.

S poštovanjem,

prof.dr.sc. Ivančica Ternjej v.r.


Važna obavijest

Dragi studenti, 

objavljujemo raspored nadoknade nastave na Biološkom odsjeku, kao i raspored studenata po grupama za pojedine vježbe. Ljubazno molimo da se za eventualne probleme s terminima nadoknade javite satničarki dr. sc. Andreji Lucić andreja.lucic@biol.mf.hr , a vezano za raspodjelu po grupama svojim predmetnim nastavnicima.


Raspored nadoknade nastave na Biološkom odsjeku
Organizacija nastave u ljetnom sesmestru

Poštovane kolegice i kolege!

Na sastanku Kolegija Biološkog odsjeka, održanom 29. travnja 2020.  raspravljalo se o organizaciji nastave u ljetnom semestru obzirom na MJERE VLADE RH ZA POKRETANJE GOSPODARSKIH I DRUGIH DJELATNOSTI I AKTIVNOSTI U UVJETIMA PROGLAŠENE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 UZROKOVANE VIRUSOM SARS-COV- 2 (NN 50/2020; Zaključak, klasa: 022-03/20-07/107, ur.broj: 50301-25/05-20-1 od 23. travnja 2020.).

Naime, u fazi 3. Planiranih pokretanja aktivnosti na dan 11. 05. 2020., pod točkom 4. navodi se: 

  • Omogućavanje održavanja laboratorijskih, umjetničkih i kliničkih vježbi te praktični rad u malim grupama u visokom obrazovanju.

Na sastanku Kolegija odlučeno je da se s nadoknadom praktične nastave krene od ponedjeljak 18. svibnja 2020. Sva preostala nastava - predavanja, seminari - izvodit će se i dalje isključivo na daljinu (to uključuje i obrane diplomskih radova). 

Praktikumska nastava će se odvijati po novom rasporedu iz više razloga:

1. prostorni kapaciteti Biološkog odsjeka u ovom su trenutku zbog posljedica potresa vrlo ograničeni; 

2. dosadašnje praktikumske grupe biti će „prepolovljene“, zbog osiguravanja socijalne distance -primjerice, grupa od 10 studenata + nastavnik biti će razdijeljena na dvije grupe od 5 studenata + nastavnik - što će rezultirati većim brojem turnusa;

3. prostore u kojima će se izvoditi praktikumska nastava potrebno je nakon svake grupe dezinficirati i očistiti sukladno preporuci epidemiologa, to iziskuje određeno vrijeme i ljude;

Kako bi satničari mogli pripremiti novi raspored ovih dana će vas kontaktirati vaši nastavnici s upitom da li ste u Zagrebu, ako niste da li se možete vratiti do navedenog datuma ili se uopće ne možete vratiti (npr. zbog gubitka mjesta u studentskom domu).  Molimo vas da odgovorite na njihov mail.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju! 

Srdačan pozdrav
Pročelnica Biološkog odsjeka

Prof. dr. sc. Ivančica Ternjej 

Odluka o realizaciji terenskih nastava na Biološkom odsjeku

Dragi studenti,

Odsječki kolegij donio je Odluku kojom se uređuje način realizacije terenske nastave na Biološkom odsjeku u akad. god. 2019./20. s obzirom na situaciju u vezi s pojavom pandemije korona virusa COVID-19. 

Pročitajte i proučite sve navedeno kako bi mogli održati nastavu na temelju Preporuka za održavanje nastave i provjeru ishoda učenja na daljinu od strane Fakultetskog kolegija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta od 7.04.2020.

Odluka o realizaciji terenskih nastava na Biološkom odsjeku (pdf)

Odgoda izvanrednog ispitnog roka

Odluka Fakultetskog vijeća o izmjeni kalendara nastave (pdf)

 


Obavijest

Molimo studente da prilikom odabira i upisa izbornih kolegija vode računa o preklapanju kolegija u satnicama te da ne upisuju izborne kolegije koji se održavaju u istim terminima.


Raspored predavanja za ljetni semestar 2019./2020.
Podjela studenata I. godine na turnuse za zimski semestar 2019./2020.
Rang-liste za upis na diplomske studije na Biološkom odsjeku PMF-a
Raspored ispitnih rokova po smjerovima za akademsku godinu 2019./2020.
Vodič za brucoše
Red predavanja
Kalendar nastave
Repozitorij