Dragi/e studenti/ice,

s obzirom na veliki broj upita koji pristižu u Karijerni centar u vezi stručne prakse, molimo vas za strpljenje i najbitnije odgovore pišemo u nastavku:

1) stručnu praksu za ovu akademsku godinu potrebno je evidentirati u Online sustavu za stručnu praksu NAJKASNIJE do kraja rujna, a kako biste bili sigurni da će dokumentacija biti pravovremeno potvrđena - najkasnije do 20. RUJNA

2) ako ste dovršili stručnu praksu i vaš status u Online sustavu je "čeka zaključivanje", potrebno je još ispuniti anonimnu anketu o mentoru

3) ako ste dovršili stručnu praksu i vaš status u Online sustavu je "zaključena", Potvrda o obavljenoj stručnoj praksi vam je automatski dostavljena na mail (ako nije stigla, provjerite spam folder). Potvrdu je potrebno čim prije proslijediti vašoj referadi da vam upišu predmet kao položen

4) rok za prijavu novih poslodavaca je bio do 1.7. s produljenim rokom do 22.7. - nakon toga nije više moguće prijaviti nove poslodavce za ovu akademsku godinu (do kraja rujna). Za iduću akad. godinu prijave poslodavaca kreću od 1.10.

5) za sva dodatna pitanja vezana za određeni odsjek i pravila odsjeka (npr. broj ECTS-ova i sl.) potrebno je javiti se vašem nositelju kolegija na odsjeku ili referadi odsjeka

6) ako vam dokumentacija u sustavu još nije potvrđena (čeka potvrdu fakulteta), to je iz razloga što su nositelji kolegija trenutno preopterećeni jer je jako puno studenata predalo dokumentaciju na pregled tijekom ljeta - molimo vas za strpljenje!

Vaš Karijerni centar

 

Autor: Matea Butigan
Popis obavijesti

STRUČNA PRAKSA NA PMF-U

 

CILJEVI STRUČNE PRAKSE

Kolegij stručna praksa ima za cilj povezati studente/ice s potencijalnim budućim poslodavcima, kroz obavljanje praktičnog rada kod poslodavaca s kojima je PMF prethodno potpisao sporazum o suradnji, te kroz obavljanje praktičnog rada na samom PMF-u u laboratorijima i prostorijama opremljenima u sklopu projekta ProSPer.

Kroz obavljanje stručne prakse, studentima/icama omogućit će se proširivanje znanja i vještina stečenih kroz teorijsko i praktično obrazovanje u klasičnom obliku nastave. Kroz iskustvo stručne prakse studenti/ice će se upoznati s radnim procesima u realnom radnom okruženju i pripremiti za svijet rada.

Stručna praksa pojedinog studenta/ice trajat će od 40 do 120 radnih sati, ovisno o pravilima kolegija stručne prakse koji student/ica pohađa na pojedinom odsjeku PMF-a.

U dogovoru s odabranim poslodavcem, trajanje stručne prakse studenta/ice može se produljiti u skladu s njegovim željama i mogućnostima poslodavca.

 

PRIJAVA NA STRUČNU PRAKSU

Studenti/ice se na stručnu praksu mogu prijaviti nakon upisa kolegija Stručna praksa/Laboratorijska stručna praksa/Radna praksa u svojoj referadi, a na praksu se prijavljuju putem online sustava za stručnu praksu Karijernog centra, sukladno uputama objavljenima na ovoj web stranici.


Upute za studente

UPUTE ZA POSLODAVCE

Obrasci za studente i poslodavce

Popis poslodavaca

Repozitorij je prazan