Obavijesti

Prof. dr. sc. Kristianu Vlahovičeku...

U petak, 10. srpnja 2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečana dodjela ugovora za financiranje istraživanja u okviru natječaja Hrvatske zaklade za znanost „Upravljanje zaraznim bolestima uzrokovanim koronavirusima te društvenim i obrazovnim aspektima pandemije” (IP-CORONA-2020-04).

Autor: Ivana Bliznac

Singapurska delegacija A'STAR-a...

U okviru potencijalne suradnje, dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija, danas, 17. svibnja, ugostila je delegaciju Agencije za znanost, tehnologiju i istraživanje (A'STAR) iz Singapura.

Delegaciju su predvodili izvršni direktor prof. dr. sc. Ng Huck Hui, dr. sc. Lee Hwee Kuan iz Bioinformatičkog instituta te dr. sc. Mile Šikić, voditelj grupe na Genomskom institutu u Singapuru. Osim dekanice PMF-a, delegaciju je dočekala i prodekanica za znanost i doktorske studije prof. dr. sc. Ita Gruić Sovulj, prodekan za međunarodnu suradnju prof. dr. sc Tomica Hrenar te predstavnici odsjeka PMF-a.

 

 

Nakon dočeka, uslijedio je sastanak predvođen prezentacijom dekanice o PMF-u, nakon čega su predstavnici prezentirali rad i viziju A'STAR-a. Predstavnici su stavili naglasak na programe stipendija za studente i doktorande u sklopu programa Singapore International Pre-Graduate Award (SIPGA), Singapore International Graduate Award (SINGA) te A'STAR Research Attachment Programme (ARAP).  

Zatim su predstavnici Odsjeka održali kratke prezentacije istraživanja iz područja potencijalne suradnje iz bioinformatike, znanosti podataka te molekularne biologije.

 

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti