Dan PMF-a u MIOC-u

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu je po prvi puta održao Dan PMF-a u XV. gimnaziji (MIOC) u utorak 15. ožujka 2022. godine.


Cilj održavanja ovakve manifestacije jest pružanje cjelovitih informacija o studijskim programima, uvjetima studiranja, nastavku karijere i snalaženju na tržištu rada, a namijenjena je prije svega učenicima završnih razreda XV gimnazije.
 

 

Želja nam je bila omogućiti učenicima priliku za druženje sa zaposlenicima i studentima PMF-a kako bi što bolje upoznali i podijelili iskustva i dojmove studiranja na PMF-u. 


U sklopu predstavljanja održano je i popularno znanstveno predavanje izv. prof. dr. sc. Davora Horvatića s Fizičkog odsjeka PMF-a na temu „Fizika i umjetna inteligencija“.  


Nakon predavanja održan je okrugli stol kojeg je moderirao ravnatelj Nikola Dmitrović, prof., na kojem su predstavljeni odsjeci PMF-a tijekom kojeg su učenici imali priliku pitati sve što ih interesira vezano za upise na PMF, održavanje nastave, studijske programe koje nudimo te izvođenje praktične nastave te ostale mnogobrojne mogućnosti. 

 

 


 

Autor: Marijana Šurina
Popis obavijesti