Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu je održao još jedan u nizu Dan PMF-a, ovog puta u V. gimnaziji u petak 27. svibnja 2022. godine.


Cilj održavanja ovakve manifestacije jest pružanje cjelovitih informacija o studijskim programima, uvjetima studiranja, nastavku karijere i snalaženju na tržištu rada, a namijenjena je prije svega učenicima završnih razreda V. gimnazije.
 

Želja nam je bila omogućiti učenicima priliku za druženje sa zaposlenicima i studentima PMF-a kako bi što bolje upoznali i podijelili iskustva i dojmove studiranja na PMF-u. 


U sklopu predstavljanja održano je i popularno znanstveno predavanje doc. dr. sc. Vanje Wagner s Matematičkog odsjeka PMF-a na temu „Matematički modeli u prirodnim znanostima“.  


Nakon predavanja održan je okrugli stol kojeg je moderirao ravnatelj dr.sc. Tihomir Engelsfeld i prof. dr. sc. Mladen Vuković (PMF) na kojem su predstavljeni odsjeci PMF-a tijekom kojeg su učenici imali priliku pitati sve što ih interesira vezano za upise na PMF, održavanje nastave, studijske programe koje nudimo te izvođenje praktične nastave te ostale mnogobrojne mogućnosti studiranja na PMF-u.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Marijana Šurina
Popis obavijesti