Žene koje mijenjaju znanost: odvažne...

Čast nam je pozvati Vas na konferenciju Women Who are Changing Science - Driving Bold Research in Canada and Croatia Conference - Žene koje mijenjaju znanost: odvažne znanstvenice u Kanadi i Hrvatskoj, u organizaciji Sveučilišta Toronto, Veleposlanstva Kanade, Instituta Ruđer Bošković, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu.
Konferencija će se održati u Zagrebu, 12. rujna 2022. na PMF-u, i u Splitu, 14. rujna 2022., na Mediteranskom institutu za istraživanje života od 9:30 do 15:30.
Tijekom konferencije "Women Who are Changing Science - Driving Bold Research in Canada and Croatia Conference - Žene koje mijenjaju znanost: odvažne znanstvenice u Kanadi i Hrvatskoj", moći ćete čuti govore vodećih kanadskih i hrvatskih znanstvenica, te rasprave koje će moderirati Prof. Igor Štagljar, znanstvenik sa Sveučilišta Toronto.

Konferencija će naglasak staviti na ulogu inkluzivne znanosti u izgradnji održive budućnosti za sve putem znanosti, tehnologije i inovacija. Ovo će događanje biti prilika za povezivanje znanstvenika iz Kanade i Hrvatske, za razvoj značajnih i trajnih istraživačkih partnerstava, za upoznavanje privatnog sektora s izvrsnošću znanstveno-istraživačkog rada u Kanadi i u Hrvatskoj, te za prepoznavanje izazova i prilika za žene u znanosti općenito.
Glavni govornici su šest inspirativnih znanstvenica čija su prijelomna istraživanja doprinijela unapređenju znanstvene izvrsnosti u Kanadi i u Hrvatskoj:
*Prof. Brenda Andrews, Odsjek za molekularnu genetiku, Kanadski Nacionalni Znanstveni istraživač za sustavnu genetiku i biologiju stanica, Sveučilište Toronto i Centar Donnelly (Department of Molecular Genetics and Donnelly Centre - Canada Research Chair in Systems Genetics & Cell Biology, University of Toronto, Canada)
*Prof. Morag Park, Odsjek za biokemiju, Direktorica, Centar za rak Rosalind i Morris Goodman, Sveučilište McGill, Montreal, Kanada (Department of Biochemistry and Director, Rosalind and Morris Goodman Cancer Centre, McGill University, Montreal, Canada)
*Prof. Lynne-Marie Postovit, Pročelnica odsjeka za biomedicinske i molekularne znanosti, Sveučilište Queen’s, Kingston, Kanada (Department Head, Biomedical and Molecular Sciences, Queen’s University, Kingston, Canada)
*Prof. Iva Tolić, Voditeljica Laboratorija za biofiziku stanice, Zavod za molekularnu biologiju, Institut Ruđer Bošković, Hrvatska
*Prof. Ivana Novak Nakir, Katedra za imunologiju i medicinsku genetiku, Medicinski fakultet, Sveučilište u Splitu, Hrvatska
*Prof. Vernesa Smolčić, Fizički odsjek, Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska.

Radni jezik je engleski. Broj mjesta je ograničen, te će se sudionici registrirati po principu prvenstva.
ZA REGISTRACIJU POSJETITE: https://wis.medils.hr/index.php
Facebook event : https://fb.me/e/22r6pj2tc

Radujemo se vidjeti vas 12.9. u Zagrebu!

Autor: Marijana Šurina
Popis obavijesti