2nd Workshop on Mass Spectrometry in...

U Zagrebu se u prostorima Kemijskog odsjeka PMF-a od 19. do 21. rujna 2024. godine organizira 2nd Workshop on Mass Spectrometry in Life Sciences.

2nd Workshop on Mass Spectrometry in Life Sciences međunarodni je skup i radionica s ciljem okupljanja i promocije proteomike i primjene spektrometrije masa u biokemiji, molekularnoj biologiji, farmaciji, biomedicini i srodnim područjima. Plenarni predavači su uvaženi znanstvenici iz inozemstva, Prof. Gabriel Mazzucchelli, Mass Spectrometry Laboratory, Faculty of Sciences, University of Liège, Belgium i Dr. Philipp Spät, Proteome Center Tübingen, Eberhard Karl University of Tübingen, Germany, te je pozvan niz domaćih i stranih predavača. Plenarna i pozvana predavanja te posterska sekcija održat će se u petak i četvrtak 19. i 20. rujna u poslijepodnevnim satima.

U jutarnjim satima u četvrtak 19. i 20. rujna te tijekom subote 21. rujna organizirana je praktična radionica računalne obrade i analize podataka dobivenih MS-om (software za obradu podataka, vizualizacija i interpretacija proteomskih podataka). Praktična radionica je besplatna za sudionike skupa, ali je broj mjesta ograničen na 25.

Prijave na 2nd MS Workshop zaprimaju se do 6. rujna 2024., a sažeci za posterske prezentacije zaprimaju se do 31. kolovoza 2024.

Više informacija o radionici: https://msworkshop.chem.pmf.hr/

Prijave na radionicu: https://forms.office.com/e/W1A7i3dtmN

Organizatori skupa su Hrvatsko kemijsko društvo i Kemijski odsjek PMF-a.

Autor: Denis Giljević
Popis obavijesti